Door de coronamaatregelen is het C+B Museum voorlopig gesloten. Zie berichtgeving voor nadere info.

DOOR DE AFGEKONDIGDE CORONAMAATREGELEN VAN HET KABINET IS HET C+B MUSEUM TIJDELIJK GESLOTEN VOOR HET PUBLIEK!

Onderstaande informatie is dus tot nader order NIET van toepassing!!!

Momenteel kan de tentoonstelling in het C+B Museum We Want More!!! weer op de vrijdagen, zaterdagen en zondagen van 11-17 uur worden bekeken, met inachtneming van de corona-maatregelen. U kunt UITSLUITEND reserveren via de email van het C+B Museum: info@cubymuseumgrolloo.nl Gaarne opgeven voor welke datum en voor hoeveel personen, plus uw naam, email, adres en telefoonnummer. U ontvangt hierna een bevestiging van het museum.
2. Heeft u niet gereserveerd, maar wilt u toch het C+B Museum bezoeken, dan is het aan de dienstdoende gastheer of gastvrouw in het museum om te bepalen of toegang op dat moment mogelijk is. Er mogen namelijk niet meer dan 10 bezoekers tegelijkertijd in het museum aanwezig zijn. Het kan gebeuren dat u dan (even) moet wachten, of dat wordt gevraagd om op een ander moment terug te komen. Mondkapje is verplicht!

N.B. KAARTEN WORDEN ALLEEN VERKOCHT IN HET C+B MUSEUM! 

Meer informatie vindt u elders op deze website of bij de knop openingstijden bovenin de balk!.

Klik HIER voor de openingstijden voor het seizoen 2020/2021.

Nieuweflyer20203 Aangepast

In de expositie We Want More!!! draait het vooral om de fans en liefhebbers van Cuby & the Blizzards. Drievoudig wereldkampioen zijspanracen Egbert Streuer en voormalig voorzitter van SC. Heerenveen, Riemer van der Velde, behoren tot degenen die voor de tentoonstelling zijn geïnterviewd over hun relatie met Harry (Cuby) Muskee, net als een aantal andere fans, veelal mensen die al vanaf het eerste uur van de muziek van Cuby & the Blizzards houden. Zo laat Assenaar Luc Rengers zijn gedachten gaan over de beginperiode van de bluesband, maar ook over de periode waarin hij samen met Harry Muskee in een van de elftallen van het Asser Achilles 1894 voetbalde.

Deze zeer bijzondere tentoonstelling is absoluut een kijkje waard!

De in Duitsland wonende Anneke Wijnhold, die vroeger in Stadskanaal woonde, verhaalt over haar samenwerking met Harry Muskee. Zij reed in de jaren zestig op haar brommer van Stadskanaal naar Grolloo, waar Wijnhold de fanmail behandelde, maar ook een soort particulier secretaris van Harry Muskee was.

Een bijzonder attribuut dat in de expositie wordt getoond, is een replica van de bekende trui die Harry Muskee tijdens optredens droeg. In het C+B Museum zijn tal van instrumenten, foto´s, gouden platen en andere stukken te zien uit de periode dat Cuby & the Blizzards grote successen boekte in Nederland en daarbuiten.

XXXhomepage3

Een andere fan die aan het woord komt over haar favoriete bluesband is onder anderen Annie ter Beek, de weduwe van wijlen commissaris van de Koningin in Drenthe, Relus ter Beek. Ook ondernemer Henk Aa uit Raalte, later manager van Cuby & the Blizzards en in de jaren zestig al organisator van een concert van de band, praat over zijn samenwerking met Harry Muskee. Verder komt de directeur van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork, Dirk Mulder, aan het woord en de initiatiefnemer van het plaatsen van het borstbeeld van Muskee in het centrum van Grolloo, Gerard van Klaveren. Van Klaveren was tevens de eerste voorzitter van de Stichting C+B Museum en is momenteel waarnemend burgemeester van Ameland.

Het museum is voorzien van een wand met maar liefst zestien monitoren waarop films draaien over Cuby the Blizzards en mensen die leden van de band van nabij hebben meegemaakt. Langs de Voorstreek staan weer nieuwe, grote foto’s waarin Harry 'Cuby' Muskee en zijn mannen centraal staan.

De tentoonstelling is in ieder geval tot eind april 2021 te bekijken. 

De opening van zijn museum, op 1 juni 2011, heeft Harry Muskee nog meegemaakt. Op 26 september van dat jaar overleed hij op 70-jarige leeftijd. Daarna zijn er heel veel woorden aan hem gewijd, maar zijn muziek klonk niet meer vanaf de bühne. En voor de muziek leefde hij, de blues was zijn muziek en zijn leven.

Harry Muskee was een kleine halve eeuw onderweg om zijn muziek aan het publiek te laten horen. Zijn leven als artiest speelde zich voornamelijk "on the road" af. Onderweg naar optredens, interviews, opnamesessies in de studio, radio- en televisieverplichtingen… Urenlang samen met de andere bandleden in een gammele bus of in een wat comfortabelere auto. Naar alle uithoeken van Nederland werd gereisd, met door de jaren heen steeds drukker wordend verkeer. Bij nacht en ontij… Vele fans reisden de band achterna, op de brommer, op de fiets, met de auto en met het openbaar vervoer. Naar alle hoeken van Nederland en daarbuiten...

Daarom staan deze fans en liefhebbers van deze legendarische bluesband in de nieuwe tentoonstelling We Want More!!! in het C+B Museum.

Uiteraard is het deel van de vaste tentoonstelling gelijk gebleven, waarmee de historie van C+B bewaard blijft. Zo zijn er instrumenten en apparatuur te zien, contracten en rekeningen, zeldzame platen, en nieuwe, vaak niet eerder vertoonde foto's.

In het C+B Museum is ook een kleine expositie ingericht over de Dutch TT. Het C+B Museum en café-restaurant Hofsteenge zijn namelijk onderdeel van de Historische TT-route, zoals die in 1925 éénmalig een kleine vijfentwintig kilometer door Drenthe voerde. Deze route kan sinds het voorjaar 2014 met de auto, fiets of motor worden nagereden. Het traject voerde ook door Grolloo. Het C+B Museum en Hofsteenge zijn daarom formele 'pleisterplaatsten' geworden voor een hapje en een drankje (Hofsteenge) en een kijkje in het C+B Museum.

Dit alles maakt een bezoek aan het Museum dit seizoen dubbel en dwars de moeite waard!

Buiten de huidige openingstijden van het C+B Museum gelden er voor groepen en besloten bijeenkomsten zoals feestjes etc. aantrekkelijke mogelijkheden. Hiervan wordt steeds meer gebruikgemaakt. Dit is een leuk en origineel alternatief voor uitstapjes, verjaardagen, jubilea etc. Café-restaurant Hofsteenge biedt volop arrangementen, in combinatie met bezoek aan en/of gebruik van het C+B Museum.

Klik HIER voor meer informatie of druk op de knop openingstijden bovenin de balk! 

Toegangsprijs
€ 7,50, kinderen beneden 12 jaar gratis. Kaartverkoop, fietshuur, groepsboekingen en arrangementen museum buiten de openingstijden (voor feestjes en andere gelegenheden): Café-restaurant Hofsteenge, Hoofdstraat 11, Grolloo, telefoon 0592-501226. Kaarten zijn ook verkrijgbaar in het C+B Museum zelf. Hier kan ook worden gepind.
Info per email: info@cubymuseumgrolloo.nl

Naar boven