Hoofdstukindex:

xHarryenKlenyKleny en Harry Bimolt (foto links) zijn de enige volle nicht en neef van Harry Muskee. Zij zijn de twee kinderen van Jantina (Zus), de zus van Hendrik Muskee, Harry’s vader. Jantina en Hendrik waren op hun beurt weer de dochter en zoon van Harm en Geertje Muskee, die dus de grootouders waren van Harry Muskee en Kleny en Harry Bimolt.

Jantina trouwde met Frits Bimolt, de bekende voetballer van Achilles 1894 en later van PEC Zwolle. Hendrik Muskee trouwde met Christina Maria Hars, oftewel Stien. Uit dit huwelijk werd Harry geboren, als enig kind dus.

Harry Bimolt werkte vele jaren als vertegenwoordiger in de farmaceutische industrie. Jaren geleden gooide hij echter radicaal het roer om en startte hij zijn eigen bedrijfje als personal coach/arbeidsbemiddelaar, een beroep dat hij tot zijn pensionering uitoefende. Harry is al tweeënveertig jaar getrouwd met Thea. Samen hebben ze een dochter, Angelique.

Kleny Bimolt genoot in de jaren zestig bekendheid als topzwemster. Ze deed mee aan twee Olympische Spelen. In Tokio (1964) won ze een zilveren medaille op de 4 x 100 meter wisselslagestafette (samen met onder meer Ada Kok en Erica Terpstra). Op deze afstand zwommen zij in hetzelfde jaar een wereldrecord. Tijdens en na haar zwemcarrière werkte ze veertig jaar bij het Nieuwsblad van het Noorden. Aanvankelijk als correctrice (hetzelfde beroep als Harry Muskee bij de Drentse- en Asser Courant), uiteindelijk als eindredacteur. Kleny woont in Leens.

 

XXRozenstraatHarry Muskee’s vader Hendrik was aan het begin van de oorlog in Rotterdam gedetacheerd, waar hij na de capitulatie nog enige tijd gevangen heeft gezeten. Na de hereniging met zijn zwangere Stien trok het stel naar Assen.

Hoewel de officiële lezing is dat Harry Muskee op 10 juni 1941 aldaar in het Wilhelmina-ziekenhuis werd geboren, hanteren Harry en Kleny Bimolt een andere versie. "Tante Stien en ome Henk woonden destijds in de Rozenstraat 16," vertelt Kleny (zie foto, nummer 16 is links achterin de straat). "Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid is Harry Muskee daar (thuis) geboren. Onze andere oma van vaders zijde, Klena Bimolt, woonde een paar huizen verder in dezelfde straat. Zij heeft bij de bevalling geholpen en Harry ter wereld gebracht. Bakeren werd dat toen genoemd, bij de geboorte assisteren en het pasgeboren kind en de moeder verzorgen. Als Harry in het ziekenhuis was geboren, had oma Bimolt dat nooit kunnen doen."

Naar boven