Vijf voorstellingen (inclusief twee try-outs) is het muziekspektakel Muskee - So many roads aan de Havenkade in Assen inmiddels onderweg. En op basis van de enthousiaste reacties van de bezoekers kan zonder meer worden gesproken van een groot succes. Erwin Nijhoff (Muskee), Alfred van den Heuvel (Derksen/Venhuizen), Caitlin Baank (Bessie), Jochem Smit (Herman Brood) en Alexandra Alphenaar (Stien, Juliette Greco, Douwina) vervullen hun rol met verve en de C+B-muziek onder leiding van Erwin Java is zoals gebruikelijk uitstekend. Er is heel veel te zien en te horen bij de voorstelling en de achtertuin van de Ondernemersfabriek is daarvoor een onverwachte, doch prima gekozen locatie.

MuskeeTheater6 Aangepast

De rol van de jonge Harry Muskee wordt gespeeld door de 14-jarige acteur  Sem Donkers en hij doet dat voortreffelijk. Ondanks zijn jonge leeftijd is Sem zich zeer bewust van waar hij mee bezig is. In diverse interviews had hij al laten weten dat hij dol is op de muziek van Cuby. Bij de première op vrijdagavond kwam hij vooraf even naar de merchandising stand van het C+B Museum, net voorbij de ingang. Sem wilde dolgraag een cap met het logo van "Muskee – 80 jaar", één van de nieuwe producten (samen met een speciaal T-shirt) die het C+B Museum voor de merchandising heeft laten maken.

MuskeeTheater9 Aangepast

Uiteraard kreeg Sem deze cap cadeau. "Ik vind C+B helemaal geen ouwe-lullenmuziek," vertelde hij. "Sterker nog, die muziek klinkt nog steeds goed en eigentijds. Die gasten wisten goed waar ze mee bezig waren, Harry helemaal…"

MuskeeTheater3 Aangepast

De voorstellingen van vrijdag en zaterdag waren uitverkocht. De hele maand september kan er nog van de voorstelling worden genoten, op donderdag t/m zondag. Kaartverkoop gaat eenvoudig via de website www.muskeetheater.nl

MuskeeJosvan Duinkerken Aangepast

Zoals al eerder vermeld is het C+B Museum bij iedere voorstelling aanwezig met een merchandising stand, waar behalve de programmaboekjes van de voorstelling, ook specifieke zaken kunnen worden gekocht, waarvan (een deel van) de opbrengst ten goede komt aan het C+B Museum: T-shirts, caps, platen, CD’s, boeken… En uiteraard kan men er ook Vriend van het museum worden. Als welkomstcadeau krijgt men dan een speciale cap: "Vriend van het C+B Museum".

MuskeeTheater1 Aangepast

Loop dus even langs als u nog naar de voorstelling gaat. En, nog een tip: Neem warme kleding mee, want de voorstelling is in de open lucht!

MuskeeTheater4 Aangepast