Nog een kleine week, dan barst in de tuin van de Ondernemersfabriek aan de Havenkade 6 in Assen het theatermuziekspektakel Muskee – So many roads los. Tussen 1 en 26 september zal deze voorstelling 17 keer worden opgevoerd. De voorbereidingen zijn uiteraard al lange tijd in volle gang.

Havenkade1 Aangepast

Op de website www.muskeetheater.nl staat over deze bijzondere voorstelling te lezen:

"So many roads om te kiezen, zoveel nieuwe optredens en inspiratie. Altijd onderweg naar… Ja, naar wat eigenlijk? Het perspectief van een man die altijd op zoek was, en altijd thuis wilde zijn. Reizen en thuiskomen, zwart en wit, onrust en rust. Het leven van Harry Muskee.
Dit stuk speelt zich af in de tussentijd... Dat vreemde gebied waar je blijkbaar terechtkomt als je gestorven bent, maar nog niet dood. Die plek waar al je herinneringen nog één keer voorbijkomen maar niet helemaal zo realistisch als je wel zou willen. Het verhaal dat je over die ene kent, is plotseling een historie over een ander. Dat komt er van als je nog één keer mag zwerven door het doolhof van je leven."

Havenkade4 Aangepast

Er is al veel publiciteit geweest over Muskee – So many roads. En terecht. Want als de voortekenen niet bedriegen, wordt dit een zeer speciale reeks, en dat in de maand dat het tien jaar geleden is (26 september 2011) dat Harry Muskee overleed.

Zoals bekend worden de hoofdrollen gespeeld (en gezongen) door Erwin Nyhoff (Muskee), Alfred van den Heuvel, Alexandra Alphenaar, Caitlin Baank, Lisanne Dijkstra en Jochem Smit. De muziek wordt verzorgd door Erwin Java en zijn band en de regie is in handen van Dick van den Heuvel, die tevens het script schreef.

Afgelopen week werd het terrein achter de Ondernemersfabriek omgebouwd tot openluchttheater, waar straks per voorstelling 500 personen toegang krijgen.
Er zijn al veel kaarten verkocht, maar voor de meeste voorstellingen (inclusief de twee try-outs op 1 en 2 september) zijn nog kaarten te bestellen via de website www.muskeetheater.nl

Havenkade3 Aangepast

De première is op vrijdag 3 september. Hierna volgen tot en met 26 september iedere week voorstellingen op donderdag tot en met zondag.

Het C+B Museum is aanwezig met een merchandising stand, waar behalve het programmaboekje, T-shirts, caps, LP/CD’s en boeken te koop zijn. Tevens kan men er uiteraard Vriend van het Museum worden. We hopen dat hiervan veel toeschouwers die nog geen donateur zijn, gebruik zullen maken!

Uiteraard hopen wij u te begroeten bij een van de voorstellingen!

240602989 10226321184437448 1846302250084520327 n Aangepast

Blokje van 4 foto's hierboven: Jos Duinkerken.