C+B Museum weer geopend op vrijdag, zaterdag en zondag! Zie berichtgeving voor nadere info.

Het C+B Museum Grolloo is vanaf zaterdag 4 juli weer beperkt opengesteld. De rest van dit kalenderjaar 2020 geldt deze opening alleen voor VRIJDAG, ZATERDAG EN ZONDAG, van 11.00 – 17.00 uur. Er zijn voldoende vrijwilligers (gastheren en -vrouwen) gevonden om bezoekers gedurende de gebruikelijk openingstijden te ontvangen.

ZHeropening6

Voorwaarde voor bezoekers is echter wel dat zij óf vooraf hebben gereserveerd óf zich melden bij het C+B Museum. Er mogen in het museum niet meer dan 10 bezoekers tegelijk zijn. Heeft men niet gereserveerd, dan is het aan de dienstdoende gastheer of gastvrouw in het museum om te bepalen of toegang op dat moment mogelijk is. Het kan gebeuren dat u dan (even) moet wachten.

Door de recente nieuwe coronamaatregelen kunt u voorlopig niet meer via de telefoon of email bij café-restaurant Hofsteenge reserveren.
U KUNT MOMENTEEL UITSLUITEND RESERVEREN VIA HET ALGEMENE EMAILADRES VAN HET MUSEUM: info@cubymuseumgrolloo.nl

HET DRAGEN VAN EEN MONDKAPJE IS VERPLICHT!

DE KAARTVERKOOP IS IN ALLE GEVALLEN IN HET MUSEUM!

PARKEREN SVP BIJ HOFSTEENGE EN NIET BIJ HET MUSEUM!

De afgelopen weken is goed gekeken naar de mogelijkheden voor een verantwoorde heropening in groepsverband. Dit alles uiteraard met inachtneming van de RIVM-maatregelen. Een en ander heeft geleid tot het maken van een coronaprotocol, dat is verzonden naar de gemeente Aa en Hunze.

ZHeropening7r

Hierop liet de gemeente weten groen licht te geven voor dit protocol.
Dit betekent dat het museum weer beperkt open kan. Hieraan zijn echter wel enkele strenge voorwaarden verbonden:

• Het museum is de rest van dit jaar alleen geopend op vrijdag, zaterdag en zondag.
  • Toegang geldt voor maximaal 10 personen tegelijk (1 bezoeker per 10 vierkante meter), met inachtneming van de welbekende 1,5 meter afstand.
  • Mogelijkheden om het museum te bezoeken:
    a. Reservering vooraf via de email van het C+B Museum: info@cubymuseumgrolloo.nl
    Reservering vooraf is ook de beste garantie voor toegang tot het museum.
    b. Bij geen reservering vooraf: Het is dan aan de dienstdoende gastheer of gastvrouw in het museum om te bepalen of toegang op dat moment mogelijk is. Het kan gebeuren dat u dan (even) moet wachten.
  • Het bestuur van de stichting Blues In Grolloo (BIG) gaat uit van eigen verantwoordelijkheid/gezond verstand van de bezoekers. Dit betekent dat in het museum de looproute moet worden gevolgd, dat er voldoende afstand wordt gehouden en dat de verdere richtlijnen, onder meer op het gebied van hygiëne, worden opgevolgd.
  • Zo zal bij binnenkomst van het museum iedereen worden gevraagd de handen te wassen/te ontsmetten.
  • Mensen met de welbekende klachten mogen het C+B Museum niet betreden.
  • Dit coronaprotocol van het C+B Museum is geldig gedurende de duur van de coronamaatregelen. Het protocol is gebaseerd op een sjabloon van de Museumvereniging en kan worden aangepast als de omstandigheden zich wijzigen.
  • Parkeren alleen op de parkeerplaats bij café-restaurant Hofsteenge.

ZHeropening2

De afgelopen weken is het C+B Museum voorbereid op de heropening. Met name bestuurslid Hans Vons (links op foto) heeft twee weken lang de handen uit de mouwen gestoken. Het gehele museum is schoongemaakt en opgeruimd. Voorts werd het museum ‘coronaproof’ gemaakt overeenkomstig de daarvoor geldende richtlijnen. Er werden looproutes uitgezet, met de daarbij behorende stickers. Rond de balie werd door bestuurslid Roelof Enting (foto rechts) plexiglas aangebracht en er werden flesjes met desinfectiemiddelen neergezet, met het verzoek aan bezoekers om bijvoorbeeld de hoofdtelefoons na gebruikt te reinigen.

ZHeropening9

Bij de ingang staat eveneens een fles desinfectiemiddel. Bezoekers wordt bij binnentreden van het museum gevraagd om de handen te reinigen.

ZHeropening10

Op deze wijze hoopt het museum te kunnen voldoen aan alle corona-eisen, waardoor het museum weer beperkt open kan. Op zondag 28 juni werd ‘corona-proef gedraaid’ met een groep van 23 bezoekers, onder aanvoering van journalist en radiopresentator Marc Stakenburg. In groepjes van hooguit tien personen bezochten zij het C+B Museum. Bij café-restaurant Hofsteenge werden zij vooraf uitgebreid bijgepraat door Albert Haar, die tot 1 januari jl conservator van het C+B Museum was. Albert behoort nu tot de gastheren die bezoekers ontvangt en rondleidt.

ZHeropening3

Het bestuur is blij dat er in ieder geval weer iets mogelijk is op het gebied van museumbezoek en hoopt dat dit een eerste stap is op weg naar een verdere verruiming van de openingstijden van het C+B Museum en hopelijk beter tijden in 2021!

ZHeropening8