Na de succesvolle ontmoeting met managers Jan Venhuizen en Jan Vrielink op 22 maart jl, staat de volgende interessante avond in het C+B Museum alweer voor de deur. Op vrijdagavond 17 mei vindt in het museum een bijeenkomst plaats over het leven en werk van de legendarische (slide)bluesgitarist Elmore James (rechts op de foto), bekend van nummers als Dust my broom, Shake your moneymaker, Standing at the crossroads en (uiteraard) The sky is crying (ook opgenomen door C+B).

ZZEJwebsite1

Het leven van James bevat, net zoals dat bijvoorbeeld bij Robert Johnson het geval is, de nodige mysteries. Dat geldt evenzo voor de vraag wat zijn bronnen en inspiraties waren voor de vele bekende nummers die hij schreef.
Albert Haar en Koert Broersma verzorgen de presentatie, praten over Elmore James, laten bijzondere nummers horen en uiteraard passeren ook de nodige anekdotes en andere wetenswaardigheden de revue.

ZZEJwebsite2

Big Bo Brocken vertolkt op zijn eigen wijze de muziek van Elmore James en zal ook op enkele technische muzikale aspecten in gaan. Deze avond in het C+B Museum begint om 20.00 uur. Entree: Vrijwilligers C+B Museum gratis, Vrienden (donateurs) 5 euro, alle anderen 10 euro.
Er zijn al aanmeldingen binnen en vol = vol, dus geef u snel op via info@cubymuseumgrolloo.nl of 06 27074771.