Zaterdag 4 november vindt voor de zesde maal het festival  Binnen Blues in Grolloo plaats. In de aanloop naar dit bluesspektakel stellen wij de komende weken de optredende artiesten voor, zoals de Duitse Tony Tilotta Blues Band.

“Tony brengt blues voor echte puristen,” kopte de Bergedorfer Zeitung onlangs. Zijn band, ook wel Tony Tilotta’s Dakotas genoemd, toert al 20 jaar langs clubs en festivals en behoort tot het beste wat de Europese blues te bieden heeft. De groep speelde in het voorprogramma of zelfs samen met beroemde acts als Pat Travers, Vanilla Fudge, Ten Years After, The Animals, Creedence Clearwater Revival, Buddy Miles, Carl Palmer, Paul Young en Savoy Brown, om er slechts een paar te noemen.

xTonyTilottawebsite

Tony Tilotta (foto boven) is de gitarist en mondharmonicaspeler van zijn band, die hij begin 1996 oprichtte. Hij startte zijn eigen formatie om zijn muzikale doel te volgen in de stijl en traditie van artiesten als John Lee Hooker, Johnny Winter, Rufus Thomas, Muddy Waters, Willy Dixon, Big Joe Williams en Little Walter.
Hij beschrijft zijn muziek als “puristen-Mississippi en Delta Blues”, gemengd met authentieke Black Roots en “een tikkeltje Chicago Blues”.

Binnen Blues in Grolloo verwelkomt deze Duitse bluesveteraan van harte en met een groot portie nieuwsgierigheid naar zijn debuut in de Drentse bakermat van de Nederlandse blues!

Voor een indruk: https://www.youtube.com/watch?v=ABzuNIZki9w

Kaarten voor Binnen Blues in Grolloo kosten 20 euro, en kunnen uitsluitend worden gereserveerd bij café-restaurant Hofsteenge, telefoon 0592-501226 of via email: info@hofsteengegrolloo.nl.

Naar boven