De nieuwe tentoonstelling in het C+B Museum voor het seizoen 2017/2018 So Many Roads wordt op woensdagmiddag 26 april geopend door Erwin Java.

“So many roads to travel, so many ways to go…”

Harry Muskee was een kleine halve eeuw onderweg om zijn muziek aan het publiek te laten horen. Zijn leven als artiest speelde zich voornamelijk "on the road" af. Onderweg naar optredens, interviews, opnamesessies in de studio, radio- en televisieverplichtingen…
Urenlang samen met de andere bandleden in een gammele bus of in een wat comfortabelere auto. Naar alle uithoeken van Nederland werd gereisd, met door de jaren heen steeds drukker wordend verkeer. Bij nacht en ontij…

ZHarryenErwin

In de nieuwe tentoonstelling So Many Roads staan de concerten, de plaatopnames en de radio- en televisieoptredens van Cuby & the Blizzards centraal. Podia, studio’s, radio en televisie spelen een belangrijke rol in deze expositie. Foto’s, posters, geluids- en beeldopnames en interviews geven een indringend beeld van het leven van Cuby & the Blizzards “on the road”. De nieuwe video-interviews zijn gemaakt met mensen die uit eerste hand kunnen vertellen over alle aspecten van het bandleven op reis, zoals managers Jan Venhuizen en Jan Vrielink, Phonogram-vertegenwoordiger Anton Witkamp, bookers en promotors Bert Bijlsma en Theo van den Hoek en muzikanten Bertus Borgers en Erwin Java.

De tentoonstelling So Many Roads wordt op woensdagmiddag 26 april om 15.00 uur in het C+B Museum, Voorstreek 4 in Grolloo geopend door Erwin Java, die zo’n 25 jaar vaste gitarist was bij de bands van Harry Muskee en bij Cuby & the Blizzards. De muziek wordt deze middag verzorgd door Dirk van Coevorden (gitaar en zang) en Klaas Vermeulen (mondharmonica).

Nieuwe live opnames
Tijdens de opening vindt de première plaats van nieuw, teruggevonden geluidsmateriaal van Harry Muskee. Het gaat om  professioneel gemaakte opnames uit 1995 van de band Muskee, met daarin Harry Muskee (zang), gitarist Erwin Java, bassist Gino Jansen en de in 2005 overleden mondharmonicaspeler John Lagrand. Het optreden werd live opgenomen in café De Amer in Amen door Henk Lanting en Erik Koerts en afgemixt in de Beverlant-studio in Grolloo. Het analoge materiaal werd eerder dit jaar gedigitaliseerd door RTV Drenthe.

De Vrienden, vrijwilligers en andere genodigden hebben inmiddels via de email een uitnodiging voor deze opening ontvangen of krijgen deze alsnog de komende dagen.

zPoster2017

Naar boven