Het C+B Museum is op zaterdag en zondag weer geopend! Zie de berichtgeving op deze website.

Over Grolloo op de kaart zetten gesproken… Al na de eerste dag van het Holland International Blues Festival kan worden geconstateerd dat dit met verve is gebeurd.

xBluesfestival2

De toeloop van bezoekers was groot. Ceremoniemeester Johan Derksen vertelde dat er tot voor kort op hooguit 5.000 bezoekers per dag was gerekend. Dat aantal werd echter vanavond al zo goed als verdubbeld. Naar schatting 10.000 liefhebbers genoten van een eerste avond vol spektakel, met de hard bluesrock van Ana Popovic (foto hieronder), de rhythm & blues van Jools Holland en zijn band, met onder meer de zangeressen Pauline Black (van de ska-formatie the Selecter) en boogie-diva Ruby Turner, en de dijk-van-een-stem-blues van Beth Hart.

XBluesfestivalpopovic

Het mooiste moment van de avond vond echter plaats vlak vóór het optreden van Hart. Nadat onder luid gejuich de originele versie van Window of my eyes was gedraaid, werden door Johan Derksen enkele oud-gedienden in het zonnetje gezet, te weten drummer Hans la Faille, bassist Herman Deinum, sologitarist Erwin Java en Douwina Oosterhof, de weduwe van Harry van Harry Muskee.
Onder luid applaus kregen zij bloemen aangeboden, die onder meer werden uitgereikt door de familie Hofsteenge van het gelijknamige café-restaurant.

XBluesfestivalDouwien kopie

Het was dus genieten geblazen tijdens dag één van dit nu al noemenswaardige festival in Blues Village Grolloo. Morgen dag twee, met nog veel meer moois…

XBluesfestivalHolland2
Xbluesfestival3
xBluesfestivalHart2
XBluesfestival5
XBluesfestival4

Naar boven