Ribs & Blues Raalte bestaat 20 jaar, en Cuby & The Blizzards hebben in het verleden diverse malen op dit festival opgetreden. Het leek de organisatie dan ook zeer terecht om dit jaar, waarin Harry 75 jaar zou zijn geworden, een muzikaal eerbetoon aan hem te wijden. Afgelopen zaterdagavond 14 mei was het zover, en het Noordpool Orkest zorgde voor de verrassende begeleiding.

X1website

Het was erg koud, maar dat kon je ook verwachten met het Noordpool Orkest op de bühne…!
Dit 42 leden tellende orkest stond onder leiding van dirigent Reinout Douma. Hij had de nummers van Cuby mooi aangekleed.

Echte Blizzards
De drie echte Blizzards werden met applaus door het publiek begroet. Herman Deinum op bas, Hans la Faille op drums en Erwin Java op gitaar. Tijdens de opening van de Muskee-tentoonstelling in januari in Assen speelden zij enkele nummers met onder meer Ralph de Jongh en Tineke Schoemaker (van Barrelhouse) als gastzanger(es). Dat was goed bevallen en nu deden zij het nog eens dunnetjes over, met dus als extraatje het Noordpool Orkest.

X2website

Herinneringen
De volgende nummers werden gespeeld: Just For Fun (Ralph), Another Day, Another Road (Tineke), Somebody Will Know Someday (Tineke), Too Blind To See (Ralph), Distant Smile (Tineke, die aan dit nummer nog geweldige herinneringen had als veertienjarige op Ameland), Window Of My Eyes (Ralph) en als uitsmijter Appleknockers Flophouse (Ralph en Tineke samen).

X3website

Het Noordpool Orkest gaf daarbij een forse extra dimensie aan de nummers, heel mooi. Ralph de Jongh zei dan ook na afloop: "Dit is voor herhaling vatbaar!" Dus wie weet?

De bovenstaande tekst en de foto’s werden aangeleverd door Henry Knegt, waarvoor veel dank!

Naar boven