Het C+B Museum is op zaterdag en zondag weer geopend! Zie de berichtgeving op deze website.

"I'm in Grolloo, in the land of Cuby and he was a great artist." Als iemand zó aan een optreden begint, kan hij uiteraard al niet meer stuk en dit was precies wat Jimmy LaFave zondagmiddag bij café-restaurant Hofsteenge overkwam.

XJimmyGrolloo1

Het derde optreden in de serie Sunday Blues-concerten was een doorslaand succes, en eigenlijk kon ook niet anders worden verwacht. Americana-legende LaFave trok een vol huis en 400 enthousiaste bezoekers beleefden een heerlijke middag.

Jimmy LaFave produceerde een bonte mix van country, blues, rock ’n roll, en roots. Kortom: 100% Americana in twee sets, om de vingers bij af te likken. Hij was zich zeer wel bewust van de omgeving waarin hij optrad. Dat was hem ongetwijfeld ingefluisterd door Johan Derksen, die Jimmy LaFave tot zijn favoriete artiesten rekent. En terecht. "Grolloo is blues," zei de 60-jarige in Wills Point, vlakbij Dallas, geboren singer-songwriter. "So we’re gonna play the blues," om vervolgens een vette versie van Key To The Highway in te zetten. Hij werd daarbij gesteund door een geweldige band, met daarin onder meer zijn neefje Jesse LaFave op bas en drummer Bobby Kallus.

XJimmyGrolloo8

Hofsteenge trilde zondagmiddag weer op de grondvesten, met louter tevreden gezichten na afloop. En dit alles wordt vervolgd, want Sunday Blues krijgt al over twee weken een volgende act om naar uit te zien. Op 1 november bestijgen Samantha Fish en Laurence Jones het podium en ook dit concert belooft veel moois. Al was het alleen maar vanwege het enorme talent van de piepjonge Jones, nu al een gitaarvirtuoos in Engeland.

XJimmyGrolloo7

De website van de North Sea Jazz Club schreef naar aanleiding van zijn concert in Amsterdam op 21 augustus jl. over hem: "Als je de rauwe zang en het virtuoze gitaarspel van Laurence Jones hoort, is het nauwelijks voor te stellen dat deze Engelsman pas 22 jaar oud is. Samen met bassist Roger Inniss en drummer Miri Miettinen heeft de band een ruige, recht-toe-recht-aan sound, zonder poespas. Blueslegende Walter Trout – bekend van John Mayall’s Bluesbreakers – noemt Laurence Jones "een kruising tussen Eric Clapton en Buddy Guy: een genie."

XJimmyGrolloo3

Sunday Blues wordt dus vervolgd, op 1 november!

Naar boven