Door de corona-crisis is het C+B Museum beperkt open. Zie de berichtgeving op deze website.

Onderstaande tekst werd aangeleverd door Lukas Koops, waarvoor hartelijk dank!

Zo maar ergens in de natuur kamperen mag al lang niet meer in het geordende Nederland. In de gemeente Aa en Hunze, waarin ook Grolloo ligt,  behoort dat sinds kort weer tot de mogelijkheden. Op zaterdag 3 oktober 2015 was in de bossen bij Gasselte de kick-off van het project KunstKeten.

In het kader van het Jaar van Recreatie en Toerisme van de gemeente Aa en Hunze hebben vier recreatiebedrijven samen met vier kunstenaars een project ontwikkeld waarbij op bijzondere locaties in de gemeente overnacht kan worden in keten die kunstzinnig zijn 'aangekleed'. Er kan in de schitterende natuur binnen de gemeentegrenzen in de keten geslapen worden op plaatsen waar dat anders niet kan. Camping Zwanemeer in Gieten, camping de Lente van Drenthe bij Gasselte, camping en groepsaccommodatie de Warme Bossen in Schoonloo en groepsverblijven Boerhaarshoeve in Grolloo zijn de deelnemende recreatiebedrijven.

XKunstkeetCuby1

De beeldend kunstenaars zijn Nel Kamphuis, Jolein Landeweer, Geert de Weerd en Merel Jonkheid. De recreatieondernemers zijn de eigenaren van de KunstKeten en regelen de verhuur. De locaties waar overnacht kan worden zijn uniek. Tijdens de schoolvakanties zijn de KunstKeten te huur bij de deelnemende bedrijven. Buiten de vakanties zijn ze te huur op bijzondere locaties voor maximaal drie aaneengesloten nachten van 1 maart tot 15 november.  De boeking gaat via genoemde recreatiebedrijven.

Waarom aandacht voor dit project op de website van het C+B-Museum? Dat is, omdat de KunstKeet van recreatiebedrijf de Boerhaarshoeve uit Grolloo helemaal in het teken staat van Cuby & the Blizzards. De keet wordt dan ook gesponsord door de Stichting Erfgoed Muskee. Beeldend kunstenaar Merel Jonkheid, die in Grolloo is opgegroeid,  kwam met het voorstel de keet rondom te beschilderen in de sfeer van de hoes van de LP Groeten uit Grollo. Ze heeft zich laten inspireren door de natuur rondom het Grolloërveen, het grote ven in de bossen bij Grolloo waar Harry Muskee ooit de tekst schreef van de C+B-klassieker Through the window of my eyes. Op de plek ligt ter herinnering aan Harry een grote zwerfsteen met daarop de titel van dit nummer.

XKunstkeet2

Merel heeft Harry Muskee op de zijkant van de keet een prominente plek gegeven. Tussen de bomen van het op de keet ook afgebeelde bos zijn de beide honden van Harry te herkennen. Kortom een KunstKeet volledig in het teken van de blues. Het kunstzinnige onderkomen heeft niet voor niets de naam Groeten uit Grolloo meegekregen. Eén van de locaties waar in deze keet overnacht kan worden is dichtbij de zwerfsteen bij het Grolloërveen. Uniek uiteraard voor een bluesliefhebber en zeker voor de fans van Cuby & the Blizzards.

XKunstkeet3

Nog belangrijk te melden: er is ruimte voor twee personen in de sober maar doelmatig ingerichte keet. Verdere informatie is te vinden op de site van de Boerhaarshoeve in Grolloo: www.boerhaarshoeve.nl

Zie ook: www.kunstketen.nl

De gebruikte foto's zijn afkomstig van de bovengenoemde websites.

Naar boven