Op zaterdag 12 september as. wordt de Culturele Uitdag georganiseerd, de start van het nieuwe culturele seizoen. In de gemeente Aa en Hunze wordt deze dag gecombineerd met de Open Monumentendag 2015. Bij een groot aantal open monumenten en musea presenteren verenigingen en individuen uit het culturele veld zich aan het grote publiek, door middel van optredens, exposities en presentaties.

Het C+B Museum in Grolloo doet aan deze dag mee en is op 12 september geopend van 11.00 - 17.00 uur. Op zaterdagmiddag worden er tussen 14.00 en 16.00 uur een demonstratie bluesgitaar bouwen en een optreden verzorgd door Cigarbox Henri.

XXXCigardboxCultureledag

Henri Grootenhuis (foto boven) speelt onder meer rudimentaire, authentieke blues op zelfgemaakte instrumenten, zoals de éénsnarige diddley bow en de cigarbox gitaar, een zeer veelzijdig maar in Nederland nog relatief onbekend instrument.

Tijdens de demonstratie zal Henri laten zien hoe er op eenvoudige wijze van sigarendozen een echte bluesgitaar kan worden gebouwd. Tevens zal hij optreden.
Zijn demonstratie bij de recente editie van Blues in Grolloo op 31 mei jl. was een groot succes. Uiteraard is iedereen op zaterdag 12 september van harte welkom in het C+B Museum! De toegang bedraagt € 6,00. Kinderen beneden de 12 jaar hebben gratis entree. Vrienden van het Museum hebben op vertoon van hun Vriendenpas € 2,00 korting op de toegangsprijs.

Bekiijk hier het volledige programma van de Culturele Uitdag Aa en Hunze op zaterdag 12 september 2015:

http://drentseuitmaand.nl/gemeente-aa-en-hunze

Naar boven