Hoofdstukindex:

XXTineke2Tineke de Nooij is voor veel C+B-fans-van-het-eerste uur natuurlijk voornamelijk bekend als de befaamde vrouwelijke diskjockey van radio Veronica. Vanaf 1962 presenteerde ze bij de piratenzender haar populaire programma Koffietijd met Tineke, met haar historische jingle Een twee drie vier vijf zes zeven acht negen TIEEEEENEKE.

Nadat Veronica uit de ether verdween, werkte Tineke voor de NOS, Veronica Omroep en RTL4. Ze maakte vele radio- en televisieprogramma’s. Zo presenteerde ze vanaf 1982 jaren haar eigen show Tineke, het eerste programma in Nederland dat overdag op TV werd uitgezonden. Tot 1998 werkte ze voor RTL. Momenteel is Tineke voor omroep Max iedere werkdag te beluisteren tussen 10.00 en 12.00 uur op Radio 5 Nostalgia in haar eigen TinekeShow.

Tineke’s betrokkenheid bij C+B gaat verder dan alleen het draaien van hun platen destijds bij radio Veronica. Ze was in die jaren getrouwd met Tony Vos, die jarenlang de singles en elpees van C+B produceerde.

Toen Jan Venhuizen, oud-manager van C+B en bovengetekende op 15 september jl. te gast waren in de TinekeShow, schoof ze na afloop graag even aan om over C+B te praten. "Ik heb zeer goede herinneringen aan The Blizzards. Ik vond het een unieke groep met een heel eigen geluid."

Naar boven