Door de coronamaatregelen is het C+B Museum voorlopig gesloten. Zie berichtgeving voor nadere info.

XTickets2Over een kleine drie weken is het zover: de tweede editie van Blues in Grolloo! Twintig bands en artiesten, afkomstig uit de gehele wereld, spelen dan een keur aan verschillende muziekstijlen: singr/songwriter, blues, cajun, roots, gospel, etc. 

Dit mag u niet missen! Kaarten kosten 20 euro, inclusief toegang tot het C+B Museum, waar u de nieuwe tentoonstelling Brood & Blizzards kunt bekijken, die zich trouwens mag verheugen in een grote belangstelling.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de festival-website www.bluesingrolloo.nl, via info@hofsteenge.nl of per telefoon 0592-501226.

Kaarten zijn ook los verkrijgbaar bij cafĂ©-restaurant Hofsteenge in Grolloo en bij de muziekafdeling van warenhuis Vanderveen in Assen.

xbibb1 kopie kopieEen van de publiekstrekkers op 31 mei is ongetwijfeld Eric Bibb (foto links). Deze songwriter is de zoon van Leon Bibb, ook zanger, en bekend in de jaren '50 en '60. Zijn oom is de wereldberoemde jazzpianist en componist John Lewis, lid van het Modern Jazz Quartet. 

Thuis wordt hij van jongs af aan door muzikanten omringd. Pete Seeger, Odetta en Bob Dylan behoren tot de vriendenkring van Eric's ouders, evenals de acteur-zanger-activist Paul Robeson, Eric's peetvader. Eric heeft een grote schare fans aan zich gebonden met zijn warme, diepe stemgeluid en zijn kwalitatief hoogstaande (country-)blues, soul en gospel. Muziek waarvoor hij de inspiratie haalt uit het werk van de oude en dikwijls vooroorlogse bluesmeesters. Hij eert in zijn eigen liedjes de blues die hij tegelijk verjongt.

De afgelopen decennia heeft Eric Bibb een niet aflatende stroom CD's opgenomen en uitgebracht, waarin altijd wel een religieuze ondertoon te vinden is. Heel bijzonder in dit verband is Booker's Guitar uit 2010. Door toeval kreeg Eric Bibb de kans om op de originele gitaar van blueslegende Bukka White (Booker White) te spelen, hetgeen hem inspireerde tot een volledige CD.

Op YouTube staan talloze optredens van Eric Bibb. Uiteraard zijn we trots dat er Eric Bibb op Blues in Grolloo speelt.
Een voorbeeld van een van zijn talloze fraaie nummers kunt u zien en beluisteren door op onderstaande link te klikken:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=87NZh7vjI-4

Naar boven