Hoofdstukindex:

Rudy LeukveldtZijn foto’s van Cuby & the Blizzards en met name van Harry Muskee, behoren tot de mooiste die er zijn gemaakt. De Asser fotograaf Rudy Leukfeldt volgde de groep tientallen jaren en kende C&B al voordat ze beroemd werden. Hij was bevriend met Eelco Gelling en Harry Muskee en maakte talloze foto’s van de bandleden voor platen, cd’s, boeken en andere publicitaire doeleinden.  

Leukfeldt werd geboren in Arnhem in 1946. Rond zijn twaalfde jaar kwam hij met zijn ouders naar het noorden. Zijn vader werkte bij de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij en werd overgeplaatst om hier een nieuw rayon op te zetten. Rudy gaf 25 jaar fotografieles in Groningen.

Doordat hij veel opdrachten kreeg voor het weekblad Voetbal International, waarvoor hij overigens nog steeds werkt, kon hij zijn fotowerk niet meer combineren met lesgeven. "Ik was twee dagen met Johan Derksen bij Johan Cruijff in Barcelona," vertelt hij. "Daarvoor had ik vrij genomen. Omdat ik bij terugkomst op Schiphol de laatste trein miste, kon ik de volgende dag niet op tijd op school zijn. Toen dacht ik: met die school moet ik stoppen, dit kan niet meer. Dat is gebeurd en vanaf dat moment was ik full-time fotograaf."

Rudy Leukfeldt behoorde tot de vaste Asser vriendengroep van Harry Muskee, met daarin verder onder meer Frans Jansen, Henk Schokker, Jaap Geerts, Raymond ten Berge, Jan Houwing, Geert en Albert Loman en Aad Doek. We laten Rudy ononderbroken aan het woord over zijn herinneringen aan een bijzondere tijd.

Naar boven