Door de coronamaatregelen is het C+B Museum voorlopig gesloten. Zie berichtgeving voor nadere info.

Maandag 4 januari kwam een verzoek richting secretaris Jan Bos, afkomstig van een elfjarig jongetje genaamd Aaron van Loo uit Winschoten. Zijn opa was een C+B-fan, maar is onlangs helaas overleden. Op de crematie werden er nummers gedraaid van C+B, met name Windows Of My Eyes en Somebody Will Know Somebody. Aaron vroeg aan zijn moeder van wie deze muziek was. Zij antwoordde dat dit nu juist Cuby & the Blizzards waren, waar zijn opa zo gek op was.

AaronvanLoojongsteVriend1website Aangepast

Aaron besloot zich in de muziek van C+B te gaan verdiepen, is het repertoire inmiddels enorm gaan waarderen en wil er zelfs op school een spreekbeurt over houden. Om dat te kunnen doen had hij wat informatie nodig, zoals webadressen, folders e.d.  Hij zou graag na de lockdown een keertje langs willen komen. Omdat dit nog wel enige tijd kan duren is in overleg besloten dat Aaron en zijn moeder langs konden komen als Hans Vons, beheerder van het C+B Museum, aanwezig was. Zodoende kon Aaron een beetje echte Cuby-sfeer opsnuiven.

Zondag 10 januari was het zo ver, uiteraard met inachtneming van de corona-maatregelen. Ook secretaris Jan Bos was present. Nadat alles was opgestart, kwamen Aaron en zijn moeder aan. Aaron keek direct zijn ogen uit. Uiteraard werd het verhaal van Cuby in beknopte vorm verteld, over hoe hij in de boerderij leefde en onder welke omstandigheden. Dat was natuurlijk veel informatie voor een elfjarige jongen, maar Aaron smulde ervan. Vanzelfsprekend werd Windows Of My Eyes opgezet en je kon zien dat het hem wel wat deed. Ook boven vond hij schitterend en vooral de vitrine met de brieven van Harry Muskee aan zijn oma.

AaronvanLoojongsteVriend2website Aangepast

Uiteraard was een pakketje voor Aaron gemaakt met folders van het museum en van het KidsBlues-project, die hij tijdens zijn spreekbeurt uit kan delen. Ook kreeg hij website-adressen en tips over andere bronnen van informatie. Toen Aaron in de gaten kreeg dat er een mogelijkheid was om Vriend (donateur) van het C+B Museum te worden, wilde hij hier heel graag gebruik van maken. Zijn moeder vulde het formulier in en Aaron kon direct ook het mooie boek Back Home meenemen.
Als "toetje" deden Hans en Jan het boek De Missie van Jeroen Wielaert er nog even bij.
Aaron glunderende volop en vond dat hij een schitterende middag had die hij niet snel zou vergeten. Uiteraard is het heel mooi dat jonge mensen zich gaan interesseren voor de blues en vooral voor de muziek van Cuby. En als het C+B Museum daarbij een beetje kan helpen, dan is dat geen enkel probleem.

Dus als men op een komende Vrienden- en Vrijwilligersmiddag een jong kereltje van een jaar of elf, twaalf, rond ziet lopen, dan is dat Aaron van Loo, sinds afgelopen zondagmiddag officieel onze jongste Vriend van het C+B Museum!

Tekst en foto's: Hans Vons

Vandaag (11 januari) is bij uitgeverij Van Gorcum de derde druk van het boek Somebody Will Know Someday verschenen, geschreven door Koert Broersma, bestuurslid van de Stichting Blues in Grolloo en websiteredacteur van het C+B Museum. Deze bundel met interviews met tal van betrokkenen rond Cuby & the Blizzards werd eind 2016 gepubliceerd en beleefde begin 2018 de tweede druk. Het boek kreeg in 2017 de publieksprijs van de Drentse Historische Vereniging.

Deze nieuwe editie is een waar collector’s item en verschijnt voor het eerst als gebonden uitgave. De inhoud is bovendien (enigszins) geactualiseerd en herzien en bevat, naast enkele nieuwe foto's, aan het eind een extra katern van 16 pagina’s met een "bonus" interview met Johan Derksen! Op de schutbladen zijn bovendien enkele "songteksten in wording" opgenomen, in het handschrift van Harry Muskee.

Cuby boek Derksen Aangepast

Oorspronkelijk lag het in de bedoeling dat de presentatie van deze nieuwe druk zou plaatsvinden tijdens de Vrienden- en Vrijwilligersmiddag van het C+B Museum, die voor zondag 10 januari stond gepland. Door alle coronaperikelen moest deze middag echter worden afgelast. Als alternatief zou in het C+B Museum een interview worden opgenomen van journalist Piet van Dijken met Johan Derksen. Maar ook hier gooide corona roet in het eten. Dus ging Koert Broersma dit weekend naar Grolloo, om bij Johan Derksen thuis het eerste exemplaar van de derde druk aan hem uit te reiken. Zie de foto hierboven, gemaakt door Hans Vons.

SongtekstenHarrygesneden Aangepast

De derde druk van Somebody Will Know Someday kost € 22,00 en is vanaf nu via de bekende kanalen te verkrijgen, zoals bol.com (https://www.bol.com/nl/p/somebody-will-know-someday/9300000015910778/?bltgh=uYmwZlyA5zMhPDN3lUJLHw.1_4.5.ProductTitle)

en de website van Van Gorcum:

https://www.vangorcum.nl/cultuur-historie/100-376_Somebody-will-know-someday


Vanzelfsprekend kan het boek t.z.t. ook worden gekocht bij café-restaurant Hofsteenge in Grolloo, zodra restaurant en C+B Museum weer open mogen!

U RAADT HET AL: DOOR DE NIEUWE CORONAMAATREGELEN DIE HET KABINET OP 12 JANUARI JL. HEEFT AFGEKONDIGD IS HET C+B MUSEUM DE KOMENDE TIJD NOG ALTIJD GESLOTEN.
WANNEER WE WEER OPEN GAAN IS ONBEKEND, MAAR VERMOEDELIJK ZAL DE SLUITING NOG MINSTENS WEKEN GAAN DUREN. MOGELIJK KUNNEN WE ERGENS IN FEBRUARI WEER OPEN. HET MUSEUM ZAL DAN WAARSCHIJNLIJK OP ZATERDAG EN ZONDAG DE DEUREN VOOR HET PUBLIEK OPENEN. HIEROVER VOLGEN UITERAARD NADERE BERICHTEN.

WIJ HOPEN BINNEN AFZIENBARE TIJD MET EEN POSITIEVER GELUID BIJ U TERUG TE KUNNEN KOMEN!

HOPELIJK ZIEN WE U DAN WEER IN ONS MUSEUM!!!

BESTUUR STICHTING BLUES IN GROLLOO

Zweb1 copy

De actie Rabo Clubsupport van Rabo-bank Assen en Noord-Drenthe heeft het C+B Museum ruim 200 euro opgeleverd. Penningmeester Wim Pontfoort van de Stichting Erfgoed Harry Muskee ontving deze week een "cheque" voor € 218,31. Het geld komt goed van pas en zal onder meer worden besteed aan verschillende audio-visuele verbeteringen in het museum. Uiteraard willen wij iedereen die op het C+B Museum heeft gestemd, hartelijk bedanken!!!

RaboSupportklein Aangepast

Nog tot en met 24 oktober kunnen rekeninghouders bij de Rabobank Assen en/of Noord Drenthe hun stem uitbrengen op de Stichting Erfgoed Harry Muskee in het kader van Rabo ClubSupport! Vergeet dit svp niet te doen, want het C+B Museum kan de centjes goed gebruiken.

RABOfoto

Uw stem is geld waard! Rabobank Assen en Noord-Drenthe stelt een aanzienlijk bedrag beschikbaar voor Rabo ClubSupport. Dit bedrag mogen de leden van de bank verdelen over de verenigingen en stichtingen die deelnemen.  Op die manier beslissen leden van onze bank mee in de verdeling van het beschikbaar gestelde budget.
Hoe kunt u stemmen? Als rekeninghouder bij Rabobank Assen en/of Noord Drenthe kunt u met de u toegestuurde code inloggen in de app of op de website. Ook als u geen code heeft ontvangen kunt via de website of app stemmen.
U kunt dit nog doen tot en met zaterdag 24 oktober U vindt ons als STICHTING ERFGOED HARRY MUSKEE, in de categorie 'Cultuur', actief in de gemeente Aa en Hunze. Elk lid mag 5 stemmen uitbrengen op de verenigingen en stichtingen, waarvan er maximaal 2 op dezelfde vereniging/stichting mag worden uitgebracht.
Wij roepen dus alle Vrienden, bezoekers en liefhebbers van het C+B Museum, die bankieren bij de Rabobank, op om een stem op ons uit te brengen bij Rabo ClubSupport! Dat kan nog enkele dagen. Bij voorbaat onze hartelijke dank!

Naar boven