Door de corona-crisis is het C+B Museum beperkt open. Zie de berichtgeving op deze website.

HarryMuskeeRotonde

De nieuwe rotonde aan de Rolderstraat in Assen krijgt de naam Harry Muskee-rotonde. In mei werd de Rolderrotonde in Assen opengesteld voor verkeer, nadat hier jarenlang een noodrotonde lag. Het college van B en W heeft besloten deze nieuwe rotonde de naam mee te geven van bluesartiest Harry Muskee (1941-2011). Muskee was geboren en getogen in Assen. 
Volgend jaar is het tien jaar geleden dat Muskee overleed. Ook zou hij in juni 2021 tachtig jaar zijn geworden. De Stichting Blues in Grolloo, die ook het C+B Museum beheert, heeft al enige tijd geleden een verzoek bij de gemeente Assen neergelegd om een straat of een andere openbare ruimte in Assen naar Harry Muskee te vernoemen. Dit verzoek is nu dus gehonoreerd. Binnen niet al te lange tijd zal de onthulling van de Harry Muskee-rotonde plaatsvinden!

Het nieuws over de tenaamstelling leverde nogal wat publiciteit op. Naast het Dagblad van het Noorden besteedde ook RTV Drenthte (ook op de radio) en Radio 5 (Bert Haandrikman) aandacht aan de toekomstige Harry Muskee-rotonde! Zie hiervoor ook onze Facebook-pagina.

Foto: Dagblad van het Noorden

Het C+B Museum blijft ook in de rest van dit kalenderjaar op vrijdag, zaterdag en zondag voor het publiek geopend. De afgelopen weken was het bezoek aan het museum meer dan uitstekend. In de maand augustus brachten tijdens de drie openingsdagen gemiddeld zo’n 130 fans per week een bezoek aan het museum. Ook de beslissing om het museum die maand eveneens op vrijdag te openen bleek een succes, omdat het aantal bezoekers nu beter verdeeld was.

Zweb1

Op basis van deze gegevens heeft het bestuur van de Stichting Blues in Grolloo besloten om de komende maanden het museum op deze drie dagen van 11.00 tot 17.00 uur open te houden. Wel blijven alle coronamaatregelen van kracht.

Bezoekers kunnen het beste vooraf reserveren bij café-restaurant Hofsteenge, Hoofdstraat 11, 9444PA Grolloo, tel. 0592-501226, of per email info@hofsteengegrolloo.nl
De toegangskaarten worden verkocht in het museum. Reservering vooraf is ook de beste garantie voor toegang tot het museum. Heeft u niet gereserveerd, dan is het aan de dienstdoende gastheer of gastvrouw in het museum om te bepalen of toegang op dat moment mogelijk is. Het kan gebeuren dat u dan (even) moet wachten of dat u wordt gevraagd om op een ander moment terug te komen. 

Ook op de andere dagen (dinsdag, woensdag, donderdag) kunnen groepen bij het C+B Museum terecht. Dit kan echter alleen na reservering via 0592-501226.

De negende editie van het festival Binnen Blues in Grolloo, die gepland stond voor zaterdag 7 november as, gaat niet door. Door alle coronamaatregelen is er in de grote zaal van café-restaurant Hofsteenge hooguit plaats voor 80-100 personen, die ook nog eens allemaal moeten zitten. In het cafégedeelte zelf en in de kegelzaal, waar normaal de kleinere optredens plaatsvinden, is er onder meer door de anderhalve-meterplicht, ook veel minder ruimte voor bezoekers dan normaal.

LogoBinnenBlues Aangepast Aangepast Aangepast

Financieel kan dit niet uit, want Binnen Blues heeft minimaal 250 bezoekers nodig om uit de kosten te komen. Het bestuur van de Stichting Blues in Grolloo heeft daarom besloten de editie van dit jaar te schrappen. Hopelijk is de situatie in 2021 weer een stuk gunstiger.

Hans Vons (foto) is toegetreden tot het bestuur van de Stichting Blues in Grolloo. De sympathieke Vlaardinger krijgt het beheer van het C+B Museum in zijn takenpakket. Wie de afgelopen weken in het C+B Museum is geweest, zal het zijn opgevallen hoe schoon en opgeruimd het daar nu is.

Hans Vons Aangepast

Hans is de afgelopen weken hard aan de slag geweest, niet alleen met schoonmaak en reparatie, maar ook met het 'coronaproof' maken van het museum, zodat we vanaf 1 juli in de weekenden weer bezoekers kunnen ontvangen. Voorts is Hans bezig met een uitgebreide inventarisatie van alle voorwerpen in het C+B Museum, ook van de spullen die we de afgelopen jaren in bruikleen of als donatie hebben gekregen.
Welkom Hans!

Aanstaande vrijdag 31 juli besteedt TV Drenthe aandacht aan de "Windows of my eyes" steen in het bos van Grolloo. Verslaggever Robbert Oosting maakte een verslag en hield een interview met Albert Haar, voormalig conservator van het C+B Museum. Het onderwerp wordt vanaf 17.00 uur op TV Drenthe uitgezonden en wordt gedurende de avond herhaald.

Windowofmyeyessteen

Naar boven