Door de corona-crisis is het C+B Museum beperkt open. Zie de berichtgeving op deze website.

Vanaf 7 augustus is het C+B Museum ook op de vrijdagen geopend. Door de coronacrisis was het museum vanaf 1 juli alleen op zaterdag en zondag toegankelijk voor het publiek. Door de grote belangstelling heeft het bestuur besloten het museum nu ook op de vrijdagen te openen.

MuskeeBeeld2020 Aangepast

Bezoekdagen van 70 mensen of meer waren de afgelopen weekenden geen uitzondering. En dat zijn er eigenlijk meer dan het museum dagelijks kan verwerken, zeker nu er met de coronamaatregelen niet meer dan tien bezoekers tegelijk binnen mogen zijn. Door nu ook op vrijdag de museumdeuren te openen, wordt gehoopt dat het bezoek zich wat beter verspreid over de drie openingsdagen.

Vanaf 7 augustus is het museum dus op vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Bezoekers kunnen het beste vooraf reserveren bij café-restaurant Hofsteenge, Hoofdstraat 11, 9444PA Grolloo, tel. 0592-501226, of per email www.hofsteengegrolloo.nl. De toegangskaarten worden verkocht in het museum.

Reservering vooraf is ook de beste garantie voor toegang tot het museum. Heeft u niet gereserveerd, dan is het aan de dienstdoende gastheer of gastvrouw in het museum om te bepalen of toegang op dat moment mogelijk is. Het kan gebeuren dat u dan (even) moet wachten of dat u wordt gevraagd om op een ander moment terug te komen. 

Hans Vons (foto) is toegetreden tot het bestuur van de Stichting Blues in Grolloo. De sympathieke Vlaardinger krijgt het beheer van het C+B Museum in zijn takenpakket. Wie de afgelopen weken in het C+B Museum is geweest, zal het zijn opgevallen hoe schoon en opgeruimd het daar nu is.

Hans Vons Aangepast

Hans is de afgelopen weken hard aan de slag geweest, niet alleen met schoonmaak en reparatie, maar ook met het 'coronaproof' maken van het museum, zodat we vanaf 1 juli in de weekenden weer bezoekers kunnen ontvangen. Voorts is Hans bezig met een uitgebreide inventarisatie van alle voorwerpen in het C+B Museum, ook van de spullen die we de afgelopen jaren in bruikleen of als donatie hebben gekregen.
Welkom Hans!

Aanstaande vrijdag 31 juli besteedt TV Drenthe aandacht aan de "Windows of my eyes" steen in het bos van Grolloo. Verslaggever Robbert Oosting maakte een verslag en hield een interview met Albert Haar, voormalig conservator van het C+B Museum. Het onderwerp wordt vanaf 17.00 uur op TV Drenthe uitgezonden en wordt gedurende de avond herhaald.

Windowofmyeyessteen

De collectie van het C+B Museum is sinds donderdagmiddag weer in omvang toegenomen. De zussen Greet, Wil en Corrie Plaatzer kwamen uit West-Nederland naar Grolloo om de verzameling van hun zus Janny te overhandigen. Janny zelf kon helaas vanwege gezondheidsredenen niet aanwezig zijn.

XPlaatz2 Aangepast

Greet Plaatzer (op de foto boven met bestuursleden Hans Vons, Lukas Koops en Roelof Enting) vertelde dat Janny in de jaren zestig in Amsterdam altijd met muziek bezig was en veel groepen en artiesten tijdens optredens ging bekijken. Haar fascinatie groeide soms uit tot persoonlijke contacten met de bandleden. "Janny was helemaal weg van Cuby & the Blizzards en door die contacten kwamen de jongens ook wel bij ons thuis. Ik was toen hooguit een jaar of zeven, acht, maar ik zie ze nog zo zitten om de tafel. Er was altijd wel plaats bij ons thuis en het was altijd druk."
Lachend: "Ook al was ik nog zo klein, ik was zelf helemaal weg van Eelco Gelling. Eelco wist dat en beloofde plagerig later met me te zullen trouwen. Die belofte is hij dus nooit nagekomen…" 

Afgelopen zondagmiddag vond bij café-restaurant Hofsteenge in Grolloo de presentatie plaats van het boek Drumsolo van Hans Waterman, voormalig drummer bij Cuby & the Blizzards. De herinneringen van Waterman werden al eerder uitgegeven in 2001, met een herdruk in 2002. Daarna verwierf het boek een cultstatus en kon het alleen nog maar als duur collector’s item worden aangeschaft.

In januari van dit jaar was Hans Waterman te gast bij de jaarlijkse Vrienden- en vrijwilligersmiddag van het C+B Museum, waar hij werd geïnterviewd door archivaris Wouter Bessels. Tijdens deze bijeenkomst ontstond het idee tot heruitgave van het boek. Wouter Bessels legde contact met uitgeverij Koninklijke van Gorcum in Assen, uitgever van onder meer het Cuby-boek Somebody Will Know Someday van website-redacteur Koert Broersma. Van Gorcum stemde in met heruitgave en Hans Waterman toog aan de slag om het boek te voorzien van een epiloog over de periode 2001-2020. Tevens werden de foto’s aangevuld.

En zo werd op deze zondagmiddag de nieuwe editie in twee verschillende uitvoeringen (hard en soft cover) gepresenteerd. Hans kreeg deze overhandigd door Wouter Bessels (foto boven), die Hans op het podium tevens enkele vragen stelde. Markante uitspraak van Hans: "Grolloo is nog altijd de navel van de Nederlandse bluesmuziek".

Hierna was er de gelegenheid om het boek aan te schaffen en te laten signeren. Tussen de bedrijven door speelde Hans met zijn band Left Hand Freddy (foto onder).

Het boek Drumsolo is vanaf 13 juli in de boekhandel verkrijgbaar, maar uiteraard ook via de website van uitgeverij Van Gorcum (https://www.vangorcum.nl/zoeken?q=drumsolo) en bij café-restaurant Hofsteenge. Van de hard cover editie is nog slechts een aantal exemplaren beschikbaar.

Naar boven