Het Cuby & the Blizzards Museum in Grolloo verwelkomde afgelopen dinsdagmorgen 3 juli haar 600ste en 601ste donateur (Vriend). De gelukkigen waren Sjon en Babs Hibender uit Rotterdam.

XWebsitedonateur

Een bijzondere toevalligheid is dat beiden binnenkort in Grolloo komen wonen. Sjon en Babs kregen van Lukas Koops (links op de foto), voorzitter van de Stichting Blues in Grolloo, enkele cadeautjes overhandigd, zoals een bos bloemen en een boek over Cuby & the Blizzards. 

“Als er geen vrienden en vrijwilligers zouden zijn, dan zou er ook geen C+B Museum bestaan,” zei Lukas Koops. “Zeshonderd donateurs is uiteraard een geweldige mijlpaal en een respectabel aantal. Samen met de ongeveer 4000 bezoekers per jaar zorgen zij voor een gezonde financiële basis van ons museum.”

Het C+B Museum bestond op 1 juni jl. zeven jaar. Ruim twee jaar geleden werd de 500ste donateur ingeschreven. Ruim een jaar geleden passeerde de 25.000ste bezoeker de toegangsdeur. Dat aantal staat inmiddels op bijna 30.000.

X600donateur1

Op de foto hierboven, van links naar rechts: Lukas Koops (voorzitter Stichting Blues in Grolloo), Sjon Hibender, Babs Hibender, Klaas Koops (voorzitter Stichting Erfgoed Harry Muskee), Wim Pontfoort (secretaris Stichting Erfgoed Harry Muskee), en Hein van der Vliet (gastheer C+B Museum).

Electric Blues is op zaterdag 10 november één van de hoofdacts van de zevende editie van het festival Binnen Blues in Grolloo. Naar verwachting zal deze formatie met hun ode aan Cuby & the Blizzards de grote publiekstrekker zijn.

XEelctricBluesgroep

Deze band uit Noordwijk, met onder meer Henk Vegt, Bert Bulk en Aadje Kreeft (bekend van onder meer Blue Planet en George Cash) in de gelederen, maakte in januari tijdens de besloten Vrienden- en Vrijwilligersmiddag grote indruk met hun eerbetoon aan Harry Muskee en de andere Blizzards. Een staande ovatie van de 'harde kern' van C+B-kenners viel hen toen ten deel. Het lag dan ook voor de hand dat deze band zou worden gecontracteerd voor Binnen Blues. Dit is inmiddels gebeurd.

Zie voor een kleine impressie van Electric Blues honors Cuby & the Blizzardshttps://www.youtube.com/watch?v=b4VOpQQ9Gso

ZBinnenBlues2018

Ook de verdere line-up is van Binnen Blies is interessant, met optredens van Easterfield, The Brinklz, Gumbo & the Monk en zeer waarschijnlijk ook bluesband The Grand East uit Hengelo, waarvan rond die tijd een nieuwe cd verschijnt. De komende maanden volgt er ongetwijfeld meer nieuws over Binnen Blues. Wilt u echter zeker zijn van kaarten, dan kunt u nu alvast reserveren bij café-restaurant Hofsteenge, Hoofdstraat 11 in Grolloo, telefoon 0592-501226 of via de email: info@hofsteengegrolloo.

De derde editie van het Holland International Blues Festival is een groot succes geworden. Prachtig weer, geweldige muziek en ruim 26.000 toeschouwers! Op vrijdagavond was er uiteraard de unieke verschijning van Ringo Starr (foto) en zijn begeleidingsband, met onder meer Graham Gouldman van 10cc. Ongekend uiteraard dat een ex- Beatle optrad in de achtertuin van John Hofsteenge, eigenaar van het gelijknamige restaurant.

zzzringo starr 1

Verder was er ook een optreden van de legendarische Engelse gitarist Jeff Beck (foto onder). Zaterdag traden onder meer op Tommy Castro, Laurence Jones, met een verrassend gastoptreden van Erwin Java tijdens het nummer Window of my Eyes (2e foto onder), en uiteraard meestergitarist Joe Bonamassa (onderste foto).

WebsitejeffBeck

ZZZZLaurenceJonesErwinJavaGrolloo

joe bonamassa 1

Drie foto's zijn gemaakt door Albert Haar: Ringo Starr, Jeff Beck en Joe Bonamassa. Rudy Leukfeldt leverde de foto van Laurence Jones en Erwin Java. Bedankt hiervoor!

Het project KidsBlues, een cursus die kinderen van basisscholen laat kennis maken met bluesmuziek, is donderdagmiddag op fraaie wijze in Grolloo afgesloten. KidsBlues ging op 15 mei als pilot van start op basisschool OBS De Drift in Grolloo. Vier weken lang was de school omgedoopt tot 'bluesschool'.

Wkidsblues1

Donderdagmiddag werd in De Nieuwe Kolk in Assen het eenmalige tijdschrift Memories in Muskee's Magazine gepresenteerd: een magazine vol verhalen over en herinneringen aan Harry Muskee. De bijdragen werden geleverd door kenners en vrienden van verschillende pluimage, waaronder Boudewijn de Groot, Ralph de Jongh, Bert Naarding, Harry Tupan, Albert Haar, Wouter Bessels, Marga Kool, Ruben Hoeke en Rommert Boonstra. Tevens werd in De Kolk een grote foto onthuld die werd gemaakt door 'hoffotograaf' Rudy Leukfeldt, die ook de meeste foto's voor het magazine aanleverde. de foto werd onthuld door Douwina Oosterhof- Muskee, de weduwe van Harry Muskee.

WebsiteMuskee Magazine

Het initiatief voor Muskee's Magazine werd twee jaar geleden genomen door Jannie Boerema, in samenwerking met Bert Naarding. Het tijdschrift is in een beperkte oplage verschenen, kost 12 euro en is onder meer verkrijgbaar bij het Drents Museum, restaurant Hofsteenge in Grolloo, de muziekafdeling van Vanderveen in Assen en via de website van het Drentse Boek.
Op de foto hieronder van Albert Haar vertelt Rudy Leukfeldt het een en ander over de net onthulde foto.

ZNieuweKolk

Naar boven