Vanwege de grote drukte bij het C+B Museum is toegang uitsluitend nog mogelijk als er vooraf is gereserveerd en als deze reservering ook daadwerkelijk door het C+B Museum is bevestigd. Reserveren kan UITSLUITEND via info@cubymuseumgrolloo.nl
U krijgt via de administratie een bevestiging (als er tenminste nog plek is) en/of een alternatieve datum toegewezen, als dat mogelijk is.

Het C+B Museum in Grolloo is weer open en dat is te merken. Er zijn op de eerste dag misschien wel meer dan 100 belangstellenden geweest en daarvan hebben we een aantal moeten teleurstellen. Ook zaterdag 12 en zondag 13 juni zijn al vrijwel helemaal volgeboekt.

Wij zijn natuurlijk enorm blij u weer te kunnen begroeten. Maar omdat wij een vrij klein museum hebben, mogen er van overheidswege maar tien mensen tegelijk binnen zijn. Het is een maatregel die te maken heeft met de coronaproblematiek, die nog steeds niet voorbij is.
Daarom raden wij een ieder dringend aan te reserveren via ons mailadres: info@cubymuseumgrolloo.nl. Dan kunnen wij u een tijdstip geven zodat u niet erg lang hoeft te wachten bij de entree. Maar dat geldt alleen voor als er nog ruimte is. Vol is echt vol! Dus, plan uw bezoek!
Daarnaast moeten wij u er ook op wijzen dat er huisregels zijn in verband met de coronasituatie. Ook bij ons geldt, net als in andere musea en openbare ruimten  in Nederland, dat het dragen van een mondkapje verplicht is. Desinfecteer ook uw handen bij de ingang. Geniet van de nieuwe tentoonstelling, maar de “anderhalve meterregel” is wel van kracht.

Wij hopen op uw begrip en wensen u een prettig verblijf in ons museum toe.

'Mystery guest' Bennie Jolink, de bekende zanger van Normaal, opende donderdagmiddag de nieuwe expositie in het C+B Museum Harry spreekt – Stap in de wereld van Muskee. Na ruim een jaar van allerlei corona-maatregelen en diverse sluitingen, is het C+B Museum vanaf 11 juni eindelijk weer drie dagen per week geopend. En eigenlijk gebeurt dat precies op het goede moment. Donderdag 10 juni was het precies 80 jaar geleden dat Harry Muskee werd geboren. En op een paar dagen na opende het C+B Museum 10 jaar geleden voor het eerst de deuren voor het publiek. Bijzondere momenten, die extra aandacht verdienden. En die aandacht was er deze donderdag ook. Door de naweeën van Covid kon dat nog niet met veel publiek, maar goed, het begin was er.

De versoepelde coronamaatregelen houden in dat het C+B Museum vanaf vrijdag 11 juni weer open zal zijn voor het publiek! De bezoekers kunnen dan genieten van de gloednieuwe expositie "Harry spreekt - Stap in de wereld van Muskee", die een dag eerder, donderdag 10 juni zal worden geopend. Deze opening zal echter op kleinschalige basis plaatsvinden. Dit heeft dan wel weer te maken met het beperkte aantal genodigden dat bij degelijke bijeenkomsten mag zijn.

Het C+B Museum is vanaf 11 juni voorlopig alleen op vrijdag, zaterdag en zondag geopend, van 11.00 -17.00 uur. Maar gelukkig MOGEN we dan weer open zijn! Nadere informatie volgt.

Nieuweadvertentie2021 Aangepast

Het C+B Museum kon begin mei weer een aantal mooie attributen aan haar collectie toevoegen. De organisator van in 2011 gehouden bluesfestival Groeten uit Grolloo, Johan Kleine, heeft verschillende attributen die bij het festival werden gebruikt, geschonken aan het museum in Grolloo.

Materiaal Johan Kleine Aangepast

"Het is mooi dat de spullen terugkeren naar Grolloo en een vaste bestemming hebben krijgen en nu bewaard worden op de juiste plek waar ze horen, het C+B Museum," zei Johan Kleine op maandag 3 mei, de dag van de overdracht. "Het materiaal komt nu op de plaats waar Cuby & the Blizzards hun laatste optreden hebben verzorgd: Grolloo. En daar ben ik blij mee. Je mag de overdracht zien in het kader van 80 jaar Harry Muskee."

Kleine heeft het materiaal vele jaren zelf bewaard en gekoesterd, maar vond het tijd worden om het over te dragen aan het C+B Museum. Bij de overgedragen zaken zit ook een interview met Harry Muskee. Het was bedoeld als promotie voor het festival van 2011. "In het interview," aldus Kleine, "gaat Muskee ook in op de vraag hoe hij ooit in Grolloo is terechtgekomen. Tevens vertelt Muskee over andere bijzondere zaken uit zijn carrière."

Het festival Groeten uit Grolloo, dat werd gehouden in juni 2011, maar daarna nooit een vervolg kreeg, moest een soort hommage worden aan de carrière van Harry Muskee, maar de geschiedenis van het festival heeft helaas niet lang geduurd.

Bij de overdracht van de fysieke zaken van het festival kwamen enkele bijzondere stukken in bezit van het Cuby Museum Grolloo. Zoals een enorme linnen backdrop (achterwand), die is gebruikt als achtergrond tijdens het laatste concert van Cuby & The Blizzards in Grolloo. Maar ook posters, in formaat A0 en A2, en programmaboekjes werden overgedragen. Ook de reeds gedrukte programmaboekjes voor het festival 2012, dat uiteindelijk dus nooit heeft plaatsgevonden, kwamen in bezit van het museum.

Conservator van het C+B Museum, Sjoerd Looijenga, toonde zich erg ingenomen met de nieuwe collectie. "Naast alle attributen zoals podiumdoeken en banners is het natuurlijk helemaal mooi dat eindelijk de beelden van dat allerlaatste concert van Cuby & The Blizzards tot de overgedragen collectie behoren. Tijdens de nieuwe expositie krijgen deze beelden een speciaal plekje op de nieuw ingerichte zolder van het museum. Een zolder die de uitstraling krijgt van het hoofdpodium van het festival Groeten uit Grolloo uit 2011. Compleet met  instrumenten en audioapparatuur!”
Bij de overdracht was ook Wim Entzinger aanwezig, als voorzitter van de Stichting Erfgoed Harry Muskee. Ook Entzinger toonde zich erg ingenomen met deze schenking aan het Cuby Museum in Grolloo.

Op bovenstaande foto, links conservator Sjoerd Looijenga, in het midden Wim Entzinger en rechts de schenker van alles, Johan Kleine.

Naar boven