Door de vrijdag 26 november afgekondigde nieuwe coronamaatregelen is het vanaf zondag 28 november weer verplicht om in het C+B Museum een mondkapje te dragen. De al eerder geldende maatregelen en adviezen (zoals QR-code tonen, 1,5 meter afstand, vooraf reserveren etc.) blijven eveneens van kracht. 

Het C+B Museum is tot eind van dit jaar open van vrijdag t/m zondag, van 11 - 17 uur.

 

De actie Rabo ClubSupport, waarbij Rabobank ieder jaar een budget beschikbaar stelt om te verdelen onder clubs, verenigingen, en andere instanties (zoals stichtingen en musea) heeft het C+B Museum dit jaar € 929,16 opgeleverd. Dat is een bijzonder mooi en hoog bedrag! Rabobank-leden uit Assen en/of Noord-Drenthe konden middels stemmen beslissen hoe de bijdrage zou worden verdeeld.

Rabo2021 Aangepast

Op het C+B Museum werden 92 stemmen uitgebracht. Het toegekende bedrag zal waarschijnlijk worden besteed aan de ontwikkeling van een geheel nieuwe website voor het C+B Museum, waaraan momenteel wordt gewerkt.

Iedereen die op het C+B Museum heeft gestemd wordt uiteraard hartelijk bedankt!

De op 2 november door het kabinet afgekondigde extra coronamaatregelen hebben gevolgen voor degenen die het C+B Museum willen bezoeken. Vanaf komende zaterdag 6 november is het tonen van de zogenaamde "coronapas" verplicht.

Coronaplaatje

Bij binnenkomst van het museum zal aan de bezoekers het volgende worden gevraagd:

-Het tonen van de QR-code (bewijs van volledige vaccinatie), op de telefoon of op papier. Deze code zal door de gastheer/gastvrouw worden gescand.
Of:
-Indien geen QR-code kan worden getoond zal een negatief coronatestbewijs worden gevraagd dat niet ouder is dan 24 uur.
Of:
-Een doktersverklaring waarin wordt gemeld dat betrokken persoon corona heeft gehad, maar hiervan inmiddels is hersteld.

Kan de "coronapas" niet worden overlegd, dan is toegang tot het C+B Museum helaas niet mogelijk.

Dit geldt zowel voor de reguliere bezoekers tijdens de openingsuren van het museum als voor speciale groepen, die (soms) buiten de openingstijden op bezoek komen.

Overigens worden aan onze gastheren en -vrouwen in het museum dezelfde eisen gesteld, zodat zij veilig (voor zichzelf maar ook richting bezoekers) hun vrijwilligersactiviteiten kunnen uitvoeren. 

Voorts nog de volgende aspecten:

  • U wordt vriendelijk verzocht om binnen het C+B Museum 1,5 meter afstand te bewaren.
  • U wordt tevens verzocht om bij binnenkomst de handen te ontsmetten.
  • Tevens wordt om uw begrip gevraagd als, vanwege deze nieuwe maatregelen, de inchecktijd bij het C+B Museum iets langer is dan normaal.
  • Het dragen van een mondkapje in het C+B Museum is NIET verplicht.

Het C+B Museum is vanaf vrijdag 5 november de rest van het jaar geopend van vrijdag tot en met zondag, van 11-17 uur. Het is zeer aanbevolen om vooraf te reserveren via: info@cubymuseumgrolloo.nl

U bent van harte welkom!

Het C+B Museum is in de maanden november en december geopend van vrijdag tot en met zondag. De belangstelling voor de tentoonstelling Harry Spreekt is nog altijd dermate overweldigend dat is besloten om de laatste twee maanden van 2021 drie dagen per week open te blijven. De openingstijden op vrijdag, zaterdag en zondag zijn van 11.00 - 17.00 uur. Het C+B Museum mag nog altijd niet meer dan 15 bezoekers tegelijk ontvangen. Daarom blijft het dringende advies om voortijdig te reserveren via info@cubymuseumgrolloo.nl
U bent uiteraard van harte welkom!!!

"Zo’n bijzondere schenking heeft het museum nog niet eerder gehad." Dat liet de voorzitter van het C+B Museum (Stichting Blues in Grolloo), Lukas Koops, zaterdagmiddag weten bij het in ontvangst nemen van een groot houtsculptuur. Het kunstwerk, vervaardigd door Jelmer Zwaan (Nijensleek) en geschonken door Lukas Wever (Hengelo), dat Harry Muskee uitbeeldt, werd door opdrachtgever Wever officieel overgedragen aan het C+B Museum in Grolloo.

AAAAHoutsculptuur Aangepast

Wever, die lange tijd goede contacten met Harry Muskee onderhield, had de blueszanger beloofd dat wanneer Muskee ooit iets zou overkomen er iets achter zou blijven, zodat Muskee nooit vergeten zou worden. "Ik las over houtkunstenaar Jelmer Zwaan die figuren uit bomen zaagt. Zo ben ik op het idee gekomen," aldus Lukas Wever (foto onder, links) die Zwaan (foto rechts) voordien totaal niet kende. Na een aantal gesprekken gaf hij opdracht een kunstwerk met Harry Muskee als onderwerp te maken.

AAOverhandiging houtsculptuur Muskee Wever links Zwaan rechts 20211016 Aangepast

Zes weken is Zwaan bezig geweest met het verzagen van een eikenboom tot het houtkunstwerk van Muskee en zaterdagmiddag werd het in opdracht van Lukas Wever overgedragen aan het C+B Museum. Voor de onthulling had Wever twee oude bekenden van Muskee gevraagd, Harry Bimolt, een volle neef van de zanger en John Hofsteenge, caféhouder in Grolloo en zoon van Harm en Grietje, die Muskee in zijn Grolloo-jaren veel hebben ondersteund.

Het kunstwerk van Muskee is vervaardigd uit een 200 jaar oude eik die geveld is in Kolderveen. "Het is hard eikenhout en dit beeld is al bewerkt, zodat het lang mee kan gaan." C+B Museum-voorzitter Lukas Koops beloofde kunstenaar Zwaan dat het museum het beeld jaarlijks goed zal verzorgen, zodat het in lengte van jaren mee kan.

AAAAAHoutbeeldMuskee Aangepast

Gevraagd naar de reden van het geven van de opdracht voor het kunstwerk liet initiatiefnemer Lukas Wever weten: "Ik heb het Harry Muskee ooit beloofd en dan moet je dat nakomen. Het geld dat het mij heeft gekost, kan ik later toch niet meenemen. Ik ben blij dat ik Jelmer heb gevonden om het uit te voeren naar voorbeeld van een foto die Rudy Leukfeldt gemaakt heeft. Zo hebben we een blijvend eerbetoon aan Harry Muskee."

Tekst en foto's: Fred Lubbers.

Naar boven