Door de corona-crisis is het C+B Museum beperkt open. MONDKAPJE IS VERPLICHT! Zie berichtgeving voor info.

Nog tot en met 24 oktober kunnen rekeninghouders bij de Rabobank Assen en/of Noord Drenthe hun stem uitbrengen op de Stichting Erfgoed Harry Muskee in het kader van Rabo ClubSupport! Vergeet dit svp niet te doen, want het C+B Museum kan de centjes goed gebruiken.

RABOfoto

Uw stem is geld waard! Rabobank Assen en Noord-Drenthe stelt een aanzienlijk bedrag beschikbaar voor Rabo ClubSupport. Dit bedrag mogen de leden van de bank verdelen over de verenigingen en stichtingen die deelnemen.  Op die manier beslissen leden van onze bank mee in de verdeling van het beschikbaar gestelde budget.
Hoe kunt u stemmen? Als rekeninghouder bij Rabobank Assen en/of Noord Drenthe kunt u met de u toegestuurde code inloggen in de app of op de website. Ook als u geen code heeft ontvangen kunt via de website of app stemmen.
U kunt dit nog doen tot en met zaterdag 24 oktober U vindt ons als STICHTING ERFGOED HARRY MUSKEE, in de categorie 'Cultuur', actief in de gemeente Aa en Hunze. Elk lid mag 5 stemmen uitbrengen op de verenigingen en stichtingen, waarvan er maximaal 2 op dezelfde vereniging/stichting mag worden uitgebracht.
Wij roepen dus alle Vrienden, bezoekers en liefhebbers van het C+B Museum, die bankieren bij de Rabobank, op om een stem op ons uit te brengen bij Rabo ClubSupport! Dat kan nog enkele dagen. Bij voorbaat onze hartelijke dank!

De gemeente Assen heeft gisteren de naamborden geplaatst bij de nieuwe rotonde aan de Rolderstraat. De benaming Harry Muskee-rotonde is daarmee officieus een feit. In mei werd de Rolderrotonde in Assen opengesteld voor verkeer, nadat hier jarenlang een noodrotonde lag. Het college van B en W besloot onlangs deze rotonde de naam van de frontman van Cuby & the Blizzards te geven.
Volgend jaar is het tien jaar geleden dat Muskee overleed. Ook zou hij in juni 2021 tachtig jaar zijn geworden. De Stichting Blues in Grolloo, die ook het C+B Museum beheert, heeft enige tijd geleden een verzoek bij de gemeente Assen neergelegd om een straat of een andere openbare ruimte in Assen naar Harry Muskee te vernoemen. Dit verzoek is gehonoreerd. De offici
ële 
onthulling zal waarschijnlijk omstreeks 10 juni volgend jaar plaatsvinden, dus rond de tachtigste geboortedag van Muskee.

Harry Muskee rotonde

Foto: gemeente Assen

Door de nieuwe corona-maatregelen die het kabinet op 13 oktober jl. heeft afgekondigd, is café-restaurant Hofsteenge in Grolloo de komende weken gesloten. Bezoekers aan het C+B Museum kunnen niet meer via de telefoon en email bij Hofsteenge reserveren.Wie kaarten voor het museum wil reserveren, kan dat uitsluitend doen via het algemene emailadres van het C+B Museum: info@cubymuseumgrolloo.nl 
U dient behalve de datum van uw bezoek ook uw naam, uw adres, email en telefoonnummer op te geven en uiteraard het aantal kaarten dat u wilt reserveren. U krijgt dan een bevestiging met een tijdstip of een alternatief toegezonden.

Zoals bekend is het C+B Museum op vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 11.00 – 17.00 uur.
Mondkapjes zijn verplicht!

Producer Tony Vos (foto) is op 89-jarige leeftijd overleden. Hij produceerde voor platenlabel Phonogram (Philips) talrijke platen van onder meer Boudewijn de Groot, Ekseption en ook Cuby & the Blizzards. Voor C+B produceerde hij diverse singles en elpees als Desolation, Praise the Blues, Groeten uit Grollo, Live in Düsseldorf en Trippin’ Thru A Midnight Blues.
Tony Vos was tevens een begenadigd saxofonist. Hij is onder meer met een prachtige solo te horen op het nummer The Sky Is Crying van laatstgenoemde elpee.

TonyVos

Volgens Cuby-manager wijlen Jan Venhuizen was het Tony Vos die, nadat hij de band tijdens een repetitie in Assen had horen spelen, oordeelde: "Dit heeft wel toekomst."
Mede door die mening kwam C+B bij Phonogram onder contract en werd de eerst elpee
Desolation opgenomen, die werd onderscheiden met een Edison. Deze plaat vormde het begin van de successen van de Drentse bluesband.

Aan de loopbaan van Tony Vos kwam in 1969 een abrupt einde door een auto-ongeluk. Wel bleef hij in de jazz actief als altsaxofonist. In die hoedanigheid speelde hij met onder meer Chet Baker en Rita Reys. Tony Vos was de echtgenoot van radiodeejay Tineke de Nooij.

Foto: Muzikum.eu

Afgelopen zondagmiddag was hij weer even op de oude plek: het VW-busje dat in juni 2011 de opening van het C+B Museum opluisterde. Eigenaar Rien Zwaan, voormalig lid van de Dizzy Man’s Band, en Erna Hendriks hadden hun komst vooraf al aangekondigd.

RienZwaanwebsite

"Weer even terug op een mooie plek waar ik in 2011 ook was," schreef Rien in het gastenboek. "Ik heb toen met mijn VW Samba uit 1966 meegedaan met de opening, met in de bus o.a. Cuby en Johan Derksen. Als oud-bandlid weet ik hoe de sfeer proeft rond het bandgebeuren. Vandaag weer met dezelfde bus terug in Grolloo en zeker niet voor de laatste keer."

Lukas Koops, voorzitter van de Stichting Blues in Grolloo en deze zondag gastheer in het museum, maakte de foto. Er kwamen deze dag 41 bezoekers, die allen een mondkapje hadden meegebracht. "Erg gedisciplineerd publiek," aldus Lukas.

Naar boven