Afgelopen zaterdag vond de Culturele Monumentendag plaats, waaraan ook het C+B Museum mee deed. Met name 's middags vonden er in het museum allerlei activiteiten plaats. Museum-vrijwilliger Hans Vons, die ook regelmatig gastheer in het museum is, maakte een verslagje van deze middag. De foto's zijn van de Facebook-pagina van Elsbeth Geelof-Zeevat, die deze middag gastvrouw was.

CM4 Custom

Vanaf 13.00 uur was de entree voor het museum gratis voor iedereen.  Het weer was schitterend, dus dat werkte alleen maar in het voordeel. Om 14.00 uur begon het eerste optreden en raakte het museum aardig gevuld. Er waren circa 25 personen binnen en Harry’s Trommelhok beet de spits af. Dat waren vier percussionisten die een demonstratie weggaven op de zogenaamde Djembe-trommels.

Het Cuby & The Blizzards album Appleknockers Flophouse is donderdag 26 september onderwerp van een muzikale voorstelling in café Hofsteenge in Grolloo. Theatermakers van Garage TDI, Puellae Strijkkwartet, de band Easterfield, DAF Assen en diverse vocalisten en musici geven een muzikale en theatrale presentatie van het album. Het is dit jaar 50 jaar geleden dat het bluesalbum verscheen.

Hoes appleknockers flophouse2

De presentatie van de Cuby & The Blizzards LP Appleknockers Flophouse in Café Perkaan in Wezup liep in 1969 behoorlijk uit de hand. Grote hoeveelheden drank en een stripteasedanseres zorgden voor veel rumoer. De burgemeester moest er zelfs aan te pas komen om een schandaal te voorkomen en de albumhoes met dronken boeren en de naakte dame stond een tijdlang op de zwarte lijst.

HarryRudyLeukfeldt

Gerhardt Heusinkveld is artistiek leider van het project: "We hebben een unieke avond samengesteld waarin die legendarische LP presentatie en het heden samenvloeien tot een zinderende muzikale voorstelling". De avond vindt plaats op 26 september. Het is die dag acht jaar geleden dat Harry Muskee overleed.

Zie voor meer informatie, ook over het kopen van tickets: 
https://www.kunstencultuur.nl/evenementen/appleknockers-flophouse

Foto Harry Muskee: Rudy Leukfeldt

Het C+B Museum doet mee aan de Culturele Monumentendag 2019, die door het ICO Centrum voor Kunst & Cultuur en het Comité Open Monumentendag wordt georganiseerd.

Monumentendag2
Komende zaterdag 14 september zijn vijftien Open Monumenten in de gemeente Aa en Hunze gratis toegankelijk, waaronder ons museum.
Vanaf 14.00 uur zijn hier ook diverse culturele activiteiten geprogrammeerd: Harry’s Trommelhok, September, Full House a Capella en HowsaGoin!
Ook café-restaurant Hofsteenge en de kerk in Grolloo doen aan deze dag mee, en ook hier staan diverse culturele onderdelen op het programma.

Voor meer informatie en het volledige programma, zie: www.ico-kunstencentrum.nl/culturele-monumentendag.

Kom zaterdag dus naar Grolloo! Er is van alles te beleven!!!

Bent u rekeninghouder bij de Rabobank Assen en/of Noord Drenthe? Dan kunt u, net zoals vorig jaar, wederom op het C+B Museum stemmen bij Rabo ClubSupport van 27 september tot en met 10 oktober.

Jaarlijks stelt de Rabobank een deel van de winst, het coöperatief dividend, beschikbaar als extra ondersteuning aan het lokale verenigingsleven. De Rabobank-leden beslissen hoe de totale bijdrage wordt verdeeld Tijdens  Rabo Clubsupport kunnen leden van de Raboband Assen en Noord Drenthe hun stem uitbrengen op de vereniging(en) of stichting(en) die zij een warm hart toedragen.

XRabo Clubkas 042

Deze stemmen zijn geld waard. Hoe meer stemmen er op een vereniging of stichting uitgebracht worden, des te meer geld deze vereniging of stichting ontvangt.

Hoe werkt het?
Rabobank Assen en Noord-Drenthe stelt € 150.000,- voor Rabo ClubSupport. Dit bedrag mogen de leden van de bank verdelen over de verenigingen en stichtingen die deelnemen.  Op die manier beslissen leden van onze bank mee in de verdeling van het beschikbaar gestelde budget. De stemkaart met de uniek stemcode wordt in september 2019 met de post bezorgd. U kunt inloggen op de website van de Rabobank en vervolgens uw stem uitbrengen. Maak svp gebruik van uw stemrecht, want het Cuby and the Blizzards Museum doet mee aan deze actie! Vorig jaar ontving het museum bijna 500 euro via de Rabo ClubSupport. Dit geld werd onder meer besteed aan de vervanging van de video-apparatuur in de videowand.
Er zijn ook nu weer enkele zaken waaraan het C+B Museum het geld goed zou kunnen besteden.

Wij roepen dus alle Vrienden, bezoekers en liefhebbers van het C+B Museum, die bankieren bij de Rabobank, op om een stem op ons uit te brengen.
Help ons mee en stem via uw stemkaart op het C+B Museum bij de Rabo ClubSupport!!! Bij voorbaat onze hartelijke dank!

Voor meer informatiehttps://www.rabo-clubsupport.nl/assen-en-noord-drenthe/over-rabo-clubsupport

 

Albert Haar, de huidige conservator van het C+B Museum, heeft aangegeven per 1 januari 2020 met zijn activiteiten te zullen stoppen. Albert was bijna negen jaar een drijvende kracht achter ons museum. Niet alleen was hij verantwoordelijk voor de samenstelling van de (jaarlijkse) tentoonstellingen in het C+B Museum, maar hij deed nog veel meer.
Albert was wat dit betreft een absolute duizendpoot. Hij maakte en monteerde de interviews voor de videowall, hij ontwierp posters en flyers, verzorgde het geluid bij de bijeenkomsten en workshops en gaf vorm aan de regelmatig verschijnende Nieuwbrief, om slechts enkele zaken te noemen.

VriendenVrijwilligers14jan2018 032 Custom

Ook was hij zeer actief in het bemachtigen van allerlei memorabilia over C+B. Uiteraard zullen wij zijn inzet en aanwezigheid zeer missen en op deze plek danken wij Albert alvast voor alles wat hij voor het museum heeft betekend!

Een en ander houdt wel in dat wij op zoek zijn naar een nieuwe conservator die verantwoordelijk wordt voor de tentoonstellingen in het museum. Heeft u tips of ziet u in uzelf een geschikte kandidaat voor deze functie, laat ons dat dan svp weten!

Naar boven