Vanaf 29 april 2016 kan in het C+B Museum in Grolloo de nieuwe expositie Harry Muskee: The singer and the songs worden bezocht.

Klik HIER voor voor de openingstijden van het C+B Museum in het seizoen 2016/2017.

Harry Muskee leer je kennen door naar zijn muziek te luisteren!

De opening van zijn museum, op 1 juni 2011, heeft Harry Muskee nog meegemaakt. Op 26 september van dat jaar overleed hij op 70-jarige leeftijd. Daarna zijn er heel veel woorden aan hem gewijd, maar zijn muziek klonk niet meer vanaf de bühne. En voor de muziek leefde hij, de blues was zijn muziek en zijn leven. Daarom staan de teksten van Harry Muskee centraal in de nieuwe tentoonstelling Harry Muskee: The singer and the songs in het C+B Museum.

XXMagischduoMuskeeslank

Foto: Sjoerd Punter

Originele teksten, met doorhalingen en al, met de pen geschreven, getypt op schrijfmachines of op computers vormen het decor bij de tentoonstelling. Opnameapparatuur waarop de eerste probeersels werden geregistreerd en instrumenten waarop de eerste akkoorden werden aangeslagen.

Deze zeer bijzondere tentoonstelling is absoluut een kijkje waard!

XXXhomepage3

Ook zijn er op de inmiddels bekende videowal interviews te bekijken en te beluisteren met de mensen die de muziek maakten bij Muskee’s teksten of anderszins nauw betrokken waren bij het ontstaan van Harry’s songs. Arie Reinders uit Grolloo die precies kan vertellen waar Just for fun over gaat, of Rudy Leukfeldt die met Muskee op vakantie ging naar Italië waar Lavorare stanca ontstond. Alle gitaristen waar Harry Muskee mee gewerkt heeft vertellen over het ontstaan van nummers als Window of my eyes, The Legend, Victor en Warning from the ice. Eelco Gelling, Bernhard Reinke, Paul Smeenk en Erwin Java komen aan het woord.

Langs de Voorstreek staan weer nieuwe foto’s waarin Harry 'Cuby' Muskee centraal staat.

Uiteraard is het deel van de vaste tentoonstelling gelijk gebleven, waarmee de historie van C+B bewaard blijft. Zo zijn er instrumenten en apparatuur te zien, contracten en rekeningen, zeldzame platen, en nieuwe, vaak niet eerder vertoonde foto's.

In het C+B Museum is ook een kleine expositie ingericht over de Dutch TT. Het C+B Museum en café-restaurant Hofsteenge zijn namelijk onderdeel van de Historische TT-route, zoals die in 1925 éénmalig een kleine vijfentwintig kilometer door Drenthe voerde.
Deze route kan sinds het voorjaar 2014 met de auto, fiets of motor worden nagereden. Het traject voerde ook door Grolloo. Het C+B Museum en Hofsteenge zijn daarom formele 'pleisterplaatsten' geworden voor een hapje en een drankje (Hofsteenge) en een kijkje in het C+B Museum.

Dit alles maakt een bezoek aan het Museum dit seizoen dubbel en dwars de moeite waard!

Buiten de openingstijden van het C+B Museum gelden er voor groepen en besloten bijeenkomsten zoals feestjes etc. aantrekkelijke mogelijkheden. Hiervan wordt steeds meer gebruikgemaakt. Dit is een leuk en origineel alternatief voor uitstapjes, verjaardagen, jubilea etc. Café-restaurant Hofsteenge biedt volop arrangementen, in combinatie met bezoek aan en/of gebruik van het C+B Museum.

Klik HIER voor meer informatie of druk op de knop openingstijden bovenin de balk! 

Toegangsprijs
€ 7,50, kinderen beneden 12 jaar gratis. Vrienden hebben op vertoon van hun Vriendenpas € 2,00 korting op de toegangsprijs.
Kaartverkoop, fietshuur, groepsboekingen en arrangementen museum buiten de openingstijden (voor feestjes en andere gelegenheden): Café-restaurant Hofsteenge, Hoofdstraat 11, Grolloo, telefoon 0592-501226.
Info per email: info@cubymuseumgrolloo.nl

Naar boven