Het gaat bijzonder goed met het C+B Museum. Dat was de kern van de boodschap die zondagmiddag in café Hofsteenge in Grolloo aan de vrijwilligers en Vrienden van het C+B Museum werd verkondigd. Ieder jaar wordt er voor de donateurs (Vrienden) en trouwe vrijwilligers een speciale bijeenkomst georganiseerd, als kleine dankbetuiging voor alle (financiële) inspanningen.

XBlues2

Aan de uitnodiging werd ruim gehoorgegeven. Naast Eric van Oosterhout, bezig aan zijn laatste twee maanden als burgemeester van de gemeente Aa en Hunze, waren ruim zestig Vrienden en vrijwilligers in Grolloo aanwezig. Zij kregen een aantrekkelijk programma voorgeschoteld. Na de begroeting en gebruikelijke kop koffie, spraken Lukas Koops en Klaas Koops, voorzitters van respectievelijk de Stichting Blues in Grolloo en de Stichting Erfgoed Harry Muskee, een welkomstwoord uit.

XLukasKoops

Kort werd stilgestaan bij het overlijden van Henk Weggemans, de vorige voorzitter van de Stichting Erfgoed Harry Muskee, in maart vorig jaar, en bij Bé Wever, Cuby-fan van het eerste uur en oprichter van één van de eerste C+B-fanclubs in de jaren zestig. Later deze middag zou ook het overlijden van Roy Kuschel, bandlid bij Harry Muskee in de jaren negentig van de vorige eeuw, nog worden gememoreerd.

XKlaasKoops

Veel bezoekers
Na een korte uiteenzetting over de twee nieuwe stichtingen (Erfgoed Harry Muskee, de beheersstichting, en Blues in Grolloo, de 'doe'-stichting), kwamen in beide welkomstwoorden onder meer de volgende aspecten aan bod:
- In 2016 bezochten 4295 mensen het C+B Museum. Dat is een zeer goed aantal en nog altijd een (lichte) stijging ten opzichte van de vorige jaren. In 2017 wordt (hopelijk) de 25000ste bezoeker verwacht.
- Het aantal Vrienden (donateurs) van het C+B Museum bedroeg op 1 januari jl. 530. Ook dit aantal stijgt nog altijd gestaag.
- Er wordt gekeken naar een verdergaande samenwerking tussen het C+B Museum en het Drents Museum.
- Waardering werd uitgesproken voor de grote inzet en betrokkenheid van alle enthousiaste vrijwilligers. Lukas Koops: "Zonder jullie lukt het ons absoluut niet om het Museum draaiende te houden."
- Met nadruk werd aan alle Vrienden verzocht om eventuele veranderingen in het emailadres door te geven aan Wim Pontfoort, secretaris van de Stichting Erfgoed Harry Muskee: wim.pontfoort@online.nl

XAlbertHaar

Druk bluesjaar
Ook Albert Haar, conservator van het C+B Museum, deed een forse duit in het zakje. Hij memoreerde het drukke bluesjaar 2016, met vele activiteiten: de expositie over Harry Muskee in het Drents Museum, het Holland International Bluesfestival, de Ode aan Muskee in september, het aanbrengen van teksten op het wegdek in Grolloo, de goedbezochte tentoonstelling The singer and the songs in het C+B Museum  en het Bluessymposium in Borger. In 2016 vierde bovendien muziekcafé De Amer het 25-jarig bestaan en bestond ook het radioprogramma Harry’s Blues 25 jaar en is daarmee langstlopende bluesprogramma op de Nederlandse radio.

XEddieenHans

Albert Haar 'onthulde' dat de nieuwe tentoonstelling 2017 in het C+B Museum in het teken zal staan van de live-optredens en studio-opnames van Cuby & het Blizzards. Kortom: de vele markante lokaties waar de band in Nederland vaak kwam. De nieuwe expositie zal eind april worden geopend.

Interview met de 'crew'
Vervolgens hield websiteredacteur Koert Broersma een interview met Hans Konneman en Eddie Roose. Beiden behoorden tot de 'crew'die jarenlang het zaal- en podiumgeluid verzorgden bij de optredens van C+B. Hans Konneman deed dit zelfs 25 jaar. Beiden spraken met gedrevenheid en passie over hun herinneringen. Hieruit bleek dat de aanname 'sex drugs en rock 'n roll' vaak een mythe was. Keihard werd er door de crew gewerkt, vaak tot diep in de nacht. Hans en Eddie spraken hun grote bewondering uit de voor de muzikale kwaliteiten van C+B, "ongetwijfeld de beste live band van Nederland."
Afgesproken is dat beiden dit jaar terugkomen voor een speciale presentatie in het C+B Museum over hun betrokkenheid bij Cuby & the Blizzards.

XDriesZwikker

Veiling
De veiling van een viertal fotodoeken, die onder meer langs de kant van de Voorstreek richting het C+B Museum hebben gestaan tijdens diverse tentoonstellingen leverde, onder leiding van veilingmeester Dries Zwikker, 305 euro op. Johan Gaasbeek, Pieter Bleijleven, Jan Venhuizen en Henry Knegt waren de gelukkige hoogste bieders.

XCrowd

Albert Haar vertoonde via de pc enkele oude bluesclips, maar dat was niet de enige muziek op deze Vrienden- en vrijwilligersmiddag. Er werd ook live opgetreden, door Wim Berends (gitaar, zang) en Jans Strijker (saxofoon). Beiden behoorden tot het illustere gezelschap van de voormalige B’Eaters Band. Onder de naam Blues2 verzorgden zij twee sets met zeer uiteenlopende nummers, variërend van Stormy Monday Blues, Eleanor Rigby en Window of my Eyes.

XEddieRoose

Een geslaagde middag!

Foto’s: Henry Knegt, Koert Broersma, Dries Zwikker.

xWillieDixon