Het C+B Museum werd vrijdagavond enige tijd 'onveilig gemaakt' door twee rasartiesten. Lou Leeuw en Hans van Lier zorgden voor een geweldige avond, die bij de aanwezige bezoekers zeer in de smaak viel.

XHansenLou2

De dit jaar 70 jaar geworden Lou Leeuw stond centraal, maar de oer-Groninger had maatje Hans van Lier meegenomen, waarmee hij al jaren los-vast samenspeelt. In 2014 verscheen Lou's, door Jan Strikwerda geschreven, biografie Een Rockende Tijger. Gebaseerd op deze memoires vertelde Lou vrijdag uitgebreid over zijn leven als muzikant. Hieruit bleek dat hij met recht de nestor van de Groningse popscene mag worden genoemd.

Vanaf zijn veertiende trad hij als zanger, gitarist en vooral bassist op in ontelbare bandjes, zoals The Rocking Tigers, AA and the Doctors, Parnassus en Phoney and the Hardcore. Lou speelde met Nina Hagen, Mick Taylor, Herman Brood, Erwin Java, Appie Alberts, Jenne Meinema en Ralph de Jongh, om er slechts enkelen te noemen. Maar uiteraard maakte Lou in de jaren zeventig deel uit van de formaties Red, White ʼn Blue, Cuby & the Blizzards en de Harry Muskee Band.

XHansenLou1

Talrijke herinneringen en anekdotes passeerden de revue, die Lou Leeuw met groot plezier deelde met de aandachtige toehoorders. Optreden doet Lou het liefst nog zo vaak mogelijk en hij is absoluut niet van plan om daarmee te stoppen. "Ik speel door totdat ik erbij neerval," is hij dan ook vastbesloten van mening.

Dat spelen gebeurde uiteraard ook in het C+B Museum. Met Lou op bas en Hans van Lier op gitaar kwamen tal van bekende nummers voorbij, variërend van Heart of Stone en Gloria, tot een geweldige versie van de Blind Willie McTell/Allmand Brothers-klassieker Statesboro Blues aan toe.