Zo’n driehonderd bezoekers zorgden zaterdagavond voor een buitengewoon gezellige sfeer bij de vijfde editie van Binnen Blues in Grolloo. Veel C+B fans van het eerste uur zien dit festival als de vervanger van de oude fanclubdag en dat betekende opnieuw veel bekende gezichten in Hofsteenge en het oppakken van (al dan niet) oude contacten.

XBinnenBlues2

Zowel in de grote als in de kleine zaal werd gespeeld. In de cafézaal opende The Brinklz het festival om 17.15 uur met hun eerste van in totaal twee sets. Zanger/mondharmonicaspeler Harm Brinksma woonde ooit in hetzelfde huis, in de Dichtersbuurt in Assen, waar Harry Muskee woonde. Hij groeide op met de muziek van C+B. Drummer Hannes Langkamp speelde trouwens vele jaren met Harry Muskee in de Muskee Gang en Muskee.

XBinnenBlues3

Ook de Easterfield Bluesband verzorgde twee optredens. Omdat 2016 bluesjaar is in Drenthe was deze jonge blues-rockformatie uit Barger-Oosterveld volledig op haar plaats. Met pure, rauwe bluesrock trakteerden de bandleden het publiek op een muzikale en opzwepende show.

Flavium
Om 19.00 uur was de beurt aan Flavium, een band die in 1969 door Anne-Geert Bonder werd opgericht en die dus al bijna 50 jaar bestaat. Bonder werd  sterk geïnspireerd door zijn grote voorbeeld Eelco Gelling. Anne Geert liet uniek, melodische gitaarspel horen, dat een niet weg te denken deel is van de 'Flavium Sound '. Ook Eric Bagchus (basgitaar) is lid van het eerste uur. Flavium liet horen dat de band niet voor niets in april 2015 werd opgenomen de Dutch Blues Hall Of Fame.

XBinnenBluesFlavium

Om 21.00 uur betraden The Veldman Brothers het podium. Gerrit en Bennie Veldman stonden met hun band in 2014 ook al op Binnen Blues en stalen toen de show. In 2011 werden The Veldman Brothers onderscheiden met de Dutch Blues Foundation Award voor beste band. In Grolloo lieten ze opnieuw horen waarom The Veldman Borthers zo’n bijzondere groep is. Het vijftal leverde een spetterend optreden af.

XBinnenBluesVeldman

Lefthand Freddy
Binnen Blues
werd afgesloten door Lefthand Freddy, die in 2014 en 2015 zulke goede optredens op Binnen Blues verzorgden, dat een reprise in 2016 meer dan voor de hand lag. De band rond gitarist en zanger Fred Reining (alias Lefthand Freddy) staat voor authentieke blues en Freddy wordt geprezen om zijn originele, creatieve gitaarspel. De heren, waaronder Hans Waterman (ex-Cuby & the Blizzards) op drums knalden er wederom een grandioze set uit, die zorgde voor een geweldig slot van deze wederom zeer geslaagde Binnen Blues!

XBinnenBlluesLefthand

Museum
Onderdeel van het toegangsbewijs voor Binnen Blues was gratis toegang tot het C+B Museum. Enkele tientallen bezoekers maakten van deze gelegenheid gebruik om de succesvolle tentoonstelling Harry Muskee – The singer and the songs te bewonderen. Al zo’n 4000 liefhebbers namen dit jaar een kijkje bij deze expositie.

Ook deze vijfde editie van Binnen Blues in Grolloo bleek weer een voltreffer, en daarmee verdienen de organisatoren, café-restaurant Hofsteenge, het C+B Museum en de andere betrokkenen wederom een groot compliment!