Zondagmiddag 3 april heeft de Stichting Erfgoed Harry Muskee de 500ste donateur (Vriend) voor het C+B Museum kunnen noteren. Het is Gert Stoltenborg uit Apeldoorn, een fervent Cuby-fan van het eerste uur.

xxxDonateur

Gert (op de foto in het midden) had vroeger Cuby & the Blizzards in Aalten, Twello en Apeldoorn gezien en was enorm enthousiast. Gert werd donateur via deze website, zonder ook maar het museum gezien te hebben. Gert werd vergezeld door zijn vrouw José en zij werden onder meer verwelkomd door Lukas Koops, voorzitter van de Stichting Blues in Grolloo. José kreeg een boeket bloemen aangeboden en Gert het boek Window of my Eyes. Bovendien waren er ook nog toegangskaarten voor het Drents Museum.

"Als er geen vrienden en vrijwilligers zouden zijn, dan was er ook geen C+B Museum,” zei Lukas Koops.“Vijfhonderd Vrienden zijn substantieel in de exploitatie, dat geld is binnen. Wij proberen ook jongeren aan te spreken, want Harry Muskee zei dat de blues ook jongere generaties moest bereiken. Het Museum moet geen oudheidkamer worden.”

Vijfhonderd vrienden is uiteraard een geweldige mijlpaal en een respectabel aantal. Maar wij hopen dat door de tentoonstelling Window of my Eyes in het Dents Museum en de nieuwe tentoonstelling in het C+B Museum die op 28 april wordt geopend, getiteld Harry Muskee: The singer and the songs, het aantal vrienden van het C+B Museum nog aanmerkelijk zal toenemen…!

Tekst + foto: Henry Knegt