Het Cuby & the Blizzards Museum verwelkomde woensdag de 25000ste bezoeker. Zes jaar geleden, op 1 juni 2011, opende het museum de poorten. Harry Muskee verrichtte toen de openingshandeling. Er werd berekend dat er zo’n 4000 betalende bezoekers per jaar nodig waren om "uit de kosten" te komen. Dat gemiddelde wordt dus ruimschoots gehaald. Sterker nog: het gemiddelde aantal per jaar is nog altijd groeiende. En dat is heel mooi voor zo’n klein museum!

X25000stebezoeker 049

Hij was er helemaal beduusd van. Michiel Peeks uit Hengelo (foto boven, rechts) stapte samen met zijn zus Coby en haar partner John Dijkman (foto onder) woensdagmorgen om 11.15 uur bij het C+B Museum van de fiets. Ze verblijven met zijn 3-en op vakantie in Hooghalen. Volgens zus Coby had Michiel al dagen lopen zeuren dat hij naar Grolloo wilde. Een dag eerder hadden ze besloten om er woensdag dan maar heen te gaan.

Het C+B Museum is duidelijk beter geworden van het Holland International Blues Festival. Niet alleen bezochten afgelopen weekend enkele honderden bezoekers het museum, een paar brachten ook archiefmateriaal mee, dat zij aan het museum afstonden.

XXArchiefmateriaal kopie

De meest opvallende aanwinsten bracht Nynke de Jong mee. Zij schonk afgelopen zaterdag een bijzondere collectie aan het museum, met o.a. oude posters, foto’s, plakboeken en knipselmappen. Daarbij was ook een originele brief uit 1976 met daarin een afzegging voor een optreden van Cuby + Blizzards, vanwege het plotselinge vertrek van sologitarist Eelco Gelling naar Golden Earring.

De verzameling was eigendom van Bertus Klazinga, muzikant en schrijver uit Friesland, die vanwege ziekte niet meer thuis kan wonen en daarom besloot dat dit materiaal aan het museum geschonken moest worden. Nynke is een goede vriendin van Bertus en kwam uit zijn naam het materiaal brengen.

Zij overhandigde de spullen aan Albert Haar (foto boven), conservator van het C+B Museum, die daar uiteraard zeer mee in zijn nopjes was!
Uiteraard houdt het C+B Museum zich altijd aanbevolen voor archiefmateriaal dat liefhebbers willen afstaan. U kunt hiervoor contact opnemen met Albert Haar via info@cubymuseumgrolloo.nl, maar vanzelfsprekend kunt u tijdens de openingstijden van het museum ook bij de "dienstdoende" gastheer/gastvrouw terecht.

Net zoals vorig jaar kan na de tweede editie van het Holland International Blues Festival worden vastgesteld dat Blues Village Grolloo weer met verve op de kaart is gezet.

XwebsiteBuddyGuy

Het was vrijdag misschien wat minder druk dan vorig jaar. Dat had mogelijk met de weersomstandigheden te maken. Totdat het festivalterrein de deuren opende had de regen urenlang huisgehouden in Grolloo. Maar vanaf het moment dat Walter 'Wolfman' Washington het festival opende, brak de zon door en werd het lekker weer. Toen de Kenny Wayne Shepherd Band rond 20.00 uur met het optreden begon, was het wederom fraai ingerichte festivalterrein redelijk mudjevol.

Uiteraard is het C+B Museum tijdens het Holland International Blues Festival geopend!
Op de beide festivaldagen vrijdag 9 juni en zaterdag 10 juni, alsmede zondag 11 juni ("the day after"), kunt u in het museum de nieuwe expositie
So Many Roads bekijken.

XHollandInternationalBluesFestival3juni2016 012

Het C+B Museum hanteert deze dagen de gebruikelijke openingstijden, namelijk van 11.00 - 17.00 uur. U hoeft dus in principe vrijwel niets van de muziek te missen om toch een kijkje te kunnen nemen in het legendarische pand aan de Voorstreek, immers de bakermat van de blues in Grolloo, Drenthe en Nederland!

Tot ziens in Grolloo en het C+B Museum! Uiteraard wensen wij u een fantastisch festival toe!

Sinds kort heeft het C+B Museum een nieuwe vrijwilligerscoördinator. Zijn naam is Frits Rademacher. Frits is zeker geen onbekende in Grolloo, want hij was als gastheer al werkzaam bij het C+B Museum. Daarnaast is hij een Cuby-fan van het eerste uur, die al tientallen jaren tijdens vakanties ed. op allerlei campings in de buurt van Grolloo verblijft. Frits neemt als vrijwilligerscoördinator de taken over van Hennie Kamp, die onlangs met deze werkzaamheden stopte.

XFacebookFrits

Hij is momenteel druk bezig met de planning voor het seizoen 2017/2018. In de zomermaanden is het C+B Museum immers zes dagen per week voor het publiek geopend, en om dat te kunnen bewerkstelligen zijn veel gastheren en –vrouwen nodig. Gelukkig beschikt het C+B Museum over tal van vrijwilligers die deze taak al jaren met veel inzet en betrokkenheid uitvoeren.

Volgens Frits loopt de invulling van het 'jaarrooster' tot nu toe goed. "Een groot deel is inmiddels ingevuld. Het is voor mij natuurlijk ook allemaal nieuw. Maar ik heb de afgelopen tijd al met veel vrijwilligers via de email en telefoon contact gehad."
Frits vertelde voorts dat het zijn bedoeling is om via deze website een aparte vrijwilligerssectie als communicatiemedium te gaan gebruiken, zodat vrijwilligers bijvoorbeeld de planning kunnen bekijken of boodschappen kunnen achterlaten. Maar dit onderdeel moet nog verder worden uitgewerkt. Voorlopig zal het contact met Frits dus nog voornamelijk via de email en telefoon plaatsvinden.

Naast vrijwilligerscoördinator is Frits tijdens de vergadering op 31 mei tevens benoemd tot bestuurslid van de Stichting Blues in Grolloo, waarvan het bestuur nu bestaat uit: Lukas Koops (voorzitter), Jan Bos (secretaris), Jan Roelof Enting (penningmeester, Koert Broersma (communicatie), Frits Rademacher, John Hofsteenge, Roelof Enting en Douwina Oosterhof-Muskee.

De gastheren en gastvrouwen van het C+B Museum zullen de komende tijd veel met Frits te maken krijgen. Mocht u hem willen bereiken: frits.rademacher20@gmail.com

Uiteraard wensen wij Frits veel succes met zijn nieuwe functie!

Naar boven