Onlangs meldden we op deze website dat een filmploeg van Man Bijt Hond opnames maakte in het C+B Museum. Dat gebeurde in het kader van de promotie van de aantrekkelijkheden van Aa en Hunze en Hondsrug Drenthe.

ZZHondsrugDrenthe

Een groep van vijf camperaars heeft onlangs een heerlijk lang weekend op de Hondsrug vertoefd. De cameraploeg van Man Bijt Hond reisde mee.

In vijf filmpjes kunt u de belevenissen van deze enthousiaste groep zien. Iedere week wordt één nieuw filmpje op de website van Hondsrug Drenthe gezet. Vanaf vandaag zijn deze te zien op:

http://www.hondsrugdrenthe.nl/campervakantie

In één van de filmpjes wordt dus ook een bezoek gebracht aan het C+B Museum.

Gerard Waninge uit Roden bezocht vorige week zondag met zijn broer Jan het C+B Museum, waar de nieuwe expositie So Many Roads werd bekeken. In samenspraak met museum-gastheer Jan Postema schreef Gerard een zogenaamd ‘gastblog’ over dit bezoek, dat onder de titel Disco-jongen snuift ‘the blues’ op in Grolloo werd gepubliceerd op de website De waarde van de dag.

ZZZZGerardWaninge

Het zeer lezenswaardige verslag is te vinden op:

http://adawaninge.nl/2017/05/16/16-mei-gastblog-disco-jongen-snuift-the-blues-op-in-grolloo/

Een mooie reclame voor het C+B Museum. Dank Gerard!oto: Gerard Waninge.

Binnenkort zal de 25000ste bezoeker de deuren van het C+B Museum passeren. Op 1 juni is het precies zes jaar geleden dat het museum werd geopend. Dat al zo snel deze mijlpaal zal worden bereikt, is voor een klein museum als het onze een geweldige prestatie!

Wanneer de 25000ste bezoeker wordt verwelkomd is nog onbekend. Dat heeft met de toestroom aan bezoekers te maken, die de nieuwe expositie So Many Roads komen bekijken, maar ook met de nodige rekensommetjes.

XKunstkeetCuby11

Wel is duidelijk dat deze 25000ste bezoeker niet met lege handen uit Grolloo vertrekt. Speciaal voor deze gelegenheid zal namelijk een gratis overnachting voor twee personen in de Cuby & the Blizzards KunstKeet van Bluescamping Boerhaarshoeve worden aangeboden.

Het C+B Museum kan trots zijn. Woensdagmiddag werd in Grolloo alweer de zevende nieuwe tentoonstelling in haar zesjarige bestaan geopend. In de expositie So Many Roads staat het bandleven van C+B “on the road” centraal.

XErwinJavamicrofoon

Gelukkig waren de weergoden Grolloo gunstig gezind (net zoals trouwens in alle eerdere jaren), zodat alle openingshandelingen buiten konden worden verricht. Lukas Koops, voorzitter van de Stichting Blues in Grolloo, heette iedereen welkom. Dat welkom gold met name Jan Hoekema, de nieuwe waarnemend burgemeester van de gemeente Aa en Hunze, Gerard van Klaveren, oud-voorzitter van de Stichting Erfgoed Harry Muskee, ex-Blizzards Herman Deinum en Erwin Java en Henk Lanting, de man die de opnames maakte van het concert van Harry Muskee, Erwin Java, Gino Jansen en John Lagrand in De Amer in 1995 en deze muziekband met bijzondere opnames aan het C+B Museum ter beschikking stelde. De elf prachtige nummers zijn vanaf nu in het C+B Museum te horen.

Terwijl het C+B Museum volop in de overgang is van de oude naar de nieuwe expositie die komende woensdag wordt geopend, kwam afgelopen zaterdagmiddag 22 april toch een filmploeg op bezoek.

Xcamerateam man bijt hond

Dat gebeurde op initiatief van José Reinholdt, toeristisch regisseur van Aa en Hunze en Hondsrug Drenthe. Er wordt namelijk een film gemaakt over de aantrekkelijkheden dit gebied, waar dus ook ons museum onder valt. Speciaal voor deze gelegenheid kwamen zes mensen uit de Randstad het C+B Museum bekijken. De twee kinderen op de foto kregen uit handen van Albert Haar, conservator van het C+B Museum, een bluesharp cadeau.

xManbijthond2

Man Bijt Hond
De productie van deze film is in handen van Jeroen van Leeuwen, die tevens werkt voor de internetvoortzetting van het bekende televisieprogramma Man Bijt Hond. Daar wordt het item, waarschijnlijk eind mei, ook uitgezonden (http://manbijthond.tv/).
Wanneer de toeristische film over Aa en Hunze en Hondsrug Drenthe verschijnt, is nog niet bekend.

Naar boven